SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Lamı cimi yok yıkıyoruz

Lamı cimi yok yıkıyoruz

23 Haziran 2019 Pazar - 11:36




Dere yataklarındaki evler için Bakanlık talimat verdi:





Karadeniz'de yaşanan sel ve heyelanlarda gündeme gelen dere yataklarındaki yapılar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Dere yatağı çevresindeki riskli binalar yıkılacak.

Trabzon'un Araklı ilçesinde meydana gelen ve 7 kişinin öldüğü, 3 kişinin kaybolduğu, 4 kişinin yaralı olarak kurtarıldığı, 9 binanın yıkıldığı, yollar, köprüler ve tarım arazilerinin hasar gördüğü sel ve heyelanlar, dere yatakları çevresine inşa edilen yapı tartışmalarını da yeniden gündeme getirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eylem planında; “Trabzon, Rize, Giresun ve Ordu illerinde iklim değişikliği sonucu ani sel ve heyelanların yaşandığı yerleşim yerlerinin altyapısı güçlendirilecek, şehrin içerlerinden geçen dereler ve bu derelerin koruma bandı içerisinde kalan yapılar kaldırılacak” denildi.  Dere yataklarındaki binaların taşınacağı eylem planında, TOKİ aracılığı ile vatandaşlara güvenli alanlarda yeni konutlar inşa edilecek.

TESPİT EDECEKLER




Konuyla ilgili Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu önemli bir açıklama yaparak, “Trabzon Valiliği bünyesinde komisyon kuruyoruz. Bu komisyonda Büyükşehir Belediyemiz, TİSKİ’nin de üyesi olacağı komisyon şehrimizdeki bütün vadilerde inceleme yapacak. Bu çalışmalarımız sırasında vadilerde bulunan ve risk taşıyan binalar tespit edilecek. Sonrasında ise 3 gruba ayıracağız. 1. derece, 2. derece ve 3. derece risk taşıyanlar. Bu çalışmaların hemen sonrasında ise bu binalar yıkılacak ve TOKİ tarafından sahiplerine ev verilecek. Arzu eden vatandaşlarımızın ise, kira bedellerini kurum tarafından karşılanacak. Bu çalışma sağlıklı bir şekilde yapılırsa inşallah bir daha bu tür seller can kaybına neden olmayacak. Trabzon’da dere ağızlarındaki riskli binaları yıkıp meseleyi çözüme kavuşturacağız” dedi.

EĞER BU YOL HARiTASI iŞLERSE…




Belirlenen yol haritası can kaybının önüne geçmek için oldukça umut vaat ediyor. Eğer yol haritası planlandığı gibi işlerse, Trabzon’da hemen hemen dere yatağına kurulmuş olan çoğu ilçe yıkılacak. Dernekpazarı, Çaykara, Köprübaşı, Araklı, Yomra, Maçka, Şalpazarı gibi dere yatağıyla iç içe ilçelerde birçok bina risk altında. Trabzon’u zor ve hareketli günler bekliyor.

HABER: MERYEM AKGÜN
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap