SON DAKİKA



Haber > Trabzon > ''Kurbanlık alanlar çok dikkat etmesi lazım''

''Kurbanlık alanlar çok dikkat etmesi lazım''

06 Ağustos 2019 Salı - 12:00




Trabzon Kasaplar Odası başkanı Temel Korkmaz Karadeniz gazetesi mikrofonlarına yaptığı açıklamada kurbanlık alırken dikkat edilmesi ve kurbanlık kesimi konusunda tecrübeli kasaplar ile kesim yapılması gerektiğini söyledi.





Trabzon Kasaplar Odası başkanı Temel Korkmaz Karadeniz gazetesi mikrofonlarına yaptığı açıklamada kurbanlık alırken dikkat edilmesi ve kurbanlık kesimi konusunda tecrübeli kasaplar ile kesim yapılması gerektiğini söyledi.

‘’Trabzon Valiliği Kurban Bayramı ile ilgili yapılan toplantıya neden Kasaplar odasını çağırmıyor’’

Korkmaz ‘’Her sene Valilik nezdinde Kurban Bayramı öncesi toplantı yapılırdı, son 2 yıldır Kasaplar Odası olarak davet edilmeyip fikrimiz alınmıyor, bu işin sorumluluğu devleti yönetenlerdir. Bu toplantılara Kasaplar odası neden davet edilmiyor merak ediyorum ve Sayın Trabzon valisinden bu konuda açıklama bekliyorum’’dedi.




‘’Kurban kesildiği anda hemen etleri buzdolabına koymayın’’

‘’Vatandaşların kurban alırken iyi kontrol etmeleri lazım, kurbanlık olmaya müsait olup, olmadıklarını bakmaları lazım, bundan sonra da iyi bir kasap bulup hayvanın canı acımayacak şekilde kesimi yapmaları gerekiyor. Kesim yapıldıktan sonra etlerin saklanması ile ilgili mutlaka önlemler alınması gerekiyor, etleri keser kesmez bir poşete koyup dolaba koyulmasın, önce etleri geniş bir tepsiye dizerek 3 saat bekletildikten sonra açık bir şekilde dolaba koyulması gerekiyor’’dedi.




‘’Kurban Pazarı yeri konusunda çalışmalarımız var’’

Kurban pazarı yerlerinin alt yapıları çok iyi yapılması gerekiyor, bu sene durum böyle evet ama gelecek sene için Ortahisar belediyesi ve Trabzon Büyükşehir belediyesi ile görüşerek bu kurban yerlerinin bizlerinde içinde bulunduğu komisyon tarafından planlanması gerekiyor. Bu sene yağmur çok fazla yağması Kurban yeri olarak etkiledi, tabi bunlar mazeret değiller ancak bu durumu ortaya çıkaran unsurlardan biri diye düşünebiliriz. Gelecek sene için Ortahisar belediye başkanımızla görüşüp bu konuyu daha hassas, daha güzel ve planlı bir şekilde yapıp halkımıza daha güzel bir şekilde hizmet yapmak istiyoruz’’dedi.

 

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap