SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Kurban bayramı öncesi Akyazı’da kurulan hayvan satış pazarının hali içler acısı

Kurban bayramı öncesi Akyazı’da kurulan hayvan satış pazarının hali içler acısı

Karadeniz Özel

08 Ağustos 2019 Perşembe - 10:41




Hayvanlarını satmak için Trabzon’a gelen çiftçiler hayvan pazarında çamur deryası içine düştüler. Yaşanan çirkinlik karşısında Ortahisar Belediyesi’nin pansuman tedbir olarak birkaç yere çakıl dökmesi dikkatlerden kaçmadı





Karadeniz Gazete / Meryem AKGÜN // Trabzon’da kurban bayramı öncesi Akyazı’da kurulan hayvan pazarı, hem hayvanlarını satmak için getiren çiftçiyi hem de hayvan almaya giden vatandaşa mağduriyet yaşatıyor. Hayvan pazarının yolu ve hayvanların olduğu alan çamur deryası içinde. Yürümek neredeyse imkansız. Hayvan satıcısı Erzurumlu Mızrap Kara, “Satışlar ilk günler iyiydi şimdi düştü. Büyükbaşlar 10 bin TL’den başlayıp 6 bin TL’ye kadar düşüyor. Satıcı olarak sorunlarımız bunla da sınırlı değil. Biz bu çadırların bir tanesine 4 bin 500 TL para verdik. Yol yok, yağmur yağdı, hayvanlarda bizde suyun içinde kaldık. 4 bin 500 TL veriyorsak neden karşılığında hizmet alamıyoruz. Yazık günah değil mi? İkinci sınıf vatandaş mıyız? Büyüklerimiz diyor ‘Belediyeler öyle yapacak, böyle yapacak’ vaziyet ortada. Müşteriyi içeriye alamıyorsun. Her taraf çamur deryası. Daha düzgün bir çadır ve yere çamuru önleyecek bir malzeme serilmesini isterdik. Burada bir çeşmemiz var o da arızalı onu da söyledik yapmadılar” dedi. 

PARAMIZI ALDILAR BİZİ OVAYA BIRAKTILAR

Elazığlı Hayvan Satıcısı, “Yetkililere seslensen de boştur. Herkes kendi cebini düşünüyor. Vatandaş kimsenin umurunda değil. Satışlarda durağan, vatandaşın cebinde para yok ki. Hayvan için 5 bin TL fiyat versen de vatandaş almıyor. Çiftçi bitmiş durumda. Bir torba yem 80 TL. Bir kilogram et 30-40 TL. Nasıl dönsün bu sistem” diye konuştu. Gümüşhaneli Süleyman Ertan, “Buradaki şartlarımız hiç iç açıcı değil. İstediğimiz fiyatları da bulamadık. 1 yıl boyunca hayvanlarımıza baktık ama her hayvanda bin 500 TL zararımız var. Çoğu kişi hayvanını da satamadı. Hadi bunları koy yan tarafa. Hizmet sıfır. Çadırımın önünde gölet var. Paramızı aldılar bizi dümdüz ovaya bıraktılar” ifadelerine yer verdi. 

Pazar’da yaşanan çirkinlik karşısında Ortahisar Belediyesi’nin pansuman tedbir olarak birkaç yere çakıl dökmesi ise hayvan satıcıları ve alıcılarının dikkatinden kaçmadı.




Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap