SON DAKİKA



Haber > Trabzon > KTÜ'de Ramazan ve İslam Programı

KTÜ'de Ramazan ve İslam Programı

15 Mart 2024 Cuma - 10:16




KTÜ Radyo/TV’de “Ramazan ile İslami Bir Kimlik Kazanmak’’ konulu bir program gerçekleştirildi.





Trabzon İl Müftüsü Selami AYDIN, KTÜ Radyo/TV’nin konuğu oldu. AYDIN, programda ramazan ayı ile ilgili önemli noktalara değindi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü Radyo/TV Birimi tarafından planlanan ve yürütülen, sunuculuğunu Vaiz Mustafa ER’in üstlendiği televizyon programının konuğu, Trabzon İl Müftüsü Selami AYDIN oldu. Ramazan ayı ile ilgili konuşan AYDIN, ‘’Ramazan-ı Şerif, Kur'an-ı Kerim ayıdır. Ramazan tefekkür, oruç, sabır ayıdır. Ramazan takvanın, şükrün, düştüğünüz yolların öğretildiği, irade eğitiminin yapıldığı, yoğun bir programın uygulandığı bir mekteptir. Ramazan-ı Şerif, bir okul. Şimdi biz, bu okula kaydolduk. Allah'ın izniyle inşallah sonunda bayrama kavuşacağız. Bir belge bir alacağız çünkü Cenab-ı Hak, oruç tutanlara mükâfatını bayramda inşallah verecektir.’’ dedi.

ALLAH’IN RAHMETİ ÇOK GENİŞTİR

Programda, Hadis-i Şerifi temel alarak ramazan ve oruç hakkında konuşan AYDIN, ‘’Efendimiz Aleyhissalatü Vesselam diyor ki Ramazan’ın ilk gecesi cennetin kapıları açılır, cehennemin kapıları kapanır. Azgın şeytan zincire vurulur. Cennetin kapıları 8, cehennemin kapıları 7 tanedir. Allah'ın rahmeti, gazabının önündedir. Oruç tutanlar, o reyyan kapısından, özel kapıdan içeri gireceklerdir. Resulullah Efendimiz buyuruyor ki Ramazan’ın her gecesinde bir melek şöyle seslenir: ‘Ey hayır dileyen! İbadet ve kulluğa gel. Ey şer isteyen! Uzatma, günahlardan vazgeç.’ Bu, her gece devam eder. Allah-u Teâlâ, bu Ramazan gecelerinde nice kullarını affeder ve bağışlar. Allah'ın rahmeti çok geniştir, her şeyi kapsar.’’ şeklinde konuştu. 

RAMAZAN’DA ŞU 4 ŞEYİ ÇOK YAPMALIYIZ

Trabzon İl Müftüsü Selami AYDIN, Ramazan ayında yapılması gereken şeyler hakkında şu şekilde konuştu: “Ramazan'da şu 4 şeyi çok yapmalıyız: İlki Kelime-i Şahadet, diğeri istiğfar, diğeri cenneti istemek, çok istemek ve cehennem azabından sakınmak. Birisi Resulullah Efendimize dedi ki: ‘Ben Allah'a dua ediyorum. Ya Rabbi, cezam varsa cezamı dünyada ver, ahirette bana ceza verme.’ Resulullah Efendimiz buyurdu ki: ‘Öyle dua etme. Sen Allah'ın cezasına dayanamazsın. Dünyada da ahirette de Allah'tan saadet ve güzellik dile. Bizi cehennem azabından koru diye dua et.’ Bu ayda, bol tövbe ve istiğfarda bulunmalıyız. Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimiz, Ramazan’da oruçluya iftar açtırmamızı bize tavsiye ediyor. Çok üzerinde duruyor. Resulullah Efendimize diyorlar ki: ‘Ya Resulallah, bizim buna gücümüz yetmezse ne yapalım?’ Resulullah Efendimiz cevaben, ‘Mesela bir hurmanın yarısı dahi olsa bir içim su bile olsa bundan mahrum kalmayın.’ diyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap