SON DAKİKA



Haber > Trabzon > KTÜ'de Koronavirüs alarmı!

KTÜ'de Koronavirüs alarmı!

20 Şubat 2020 Perşembe - 17:26




Sağlık Bakanlığı uyardı KTÜ Rektörlüğü harekete geçti, korona virüsü için Çin’den gelenler kontrole sevkedilecek.





Koronavirüsü nedeniyle çeşitli önlemler alınıyor. Bu kapsamda KTÜ’de alarma geçti. Sağlık Bakanlığından gelen uyarı kapsamında KTÜ Rektörülüğü, son 14 gün içinde tüm bölümlere Çin Halk Cumhuriyeti’nden gelen akademisyen ve idari personel sayılarının en kısa sürede bildirilmesini istedi.

Sağlık Bakanlığı KTÜ Rektörlüğünü uyararak Çin’den 14 gün içinde gelen akademisyen, öğrenci ve idari personellerin sayılarını, isim listelerini istedi.

Bakanlık KTÜ Rektörlüğüne gönderdiği yazıda, “Koranavirüs hastalığı sebebiyle gerekli koruma ve kontrol önlemlerinin alınması amacıyla Bakanlığımız bünyesinde gerekli çalışmalar başlatılmıştır. “ ifadelerini kullandı. 

Bu kapsamda alınması gereken önlemlerin ilgili kurum ve kuruluşlara bildirilmesi gerekliliği hasıl olduğunun bildirildiği uyarıda, “Korona virüsler, soğuk algınlığından, Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS-CoV) ve Ağır Akot Solunum Sendromu (SARS-CoV) gibi daha ciddi hastalıklara kadar çeşitli hastalıklara neden olan bir virüs ailesidir. Bugün dünya genelinde görülmeye başlayan 2019-eCoV de koronavirüs alt türleri arasında yer almaktadır.” denirken,  salgının nasıl yayıldığından da bahsedildi.

 Şunlar kaydedildi;


“Bu virüslerin neden olduğu enfeksiyonlar genellikle burun akıntısı, burun tıkanıklığı, boğaz ağrısı ve ateşinn olduğu, üst solunum yolu enfeksiyonu şeklindedir. Ancak bazen akciğerleri, alt solunum yollarını etkileyerek zatürre ve bazen de ölüme neden olabilmektedir. 2019-nCoV hastalarının çoğunun hafif vakalar olması ve kaybedilen vakaların göreceli olarak SARS ve MERS’ten çok daha az olması dikkat çekmektedir. Ülkemize, Çin Halk Cumhuriyeti ve vakaların yoğun olarak görüldüğü diğer ülkelerden (Dünya Sağlık Örgütü tarafından şimdilik Kore, Japonya ve Tayland olarak belirlenmiştir) Öğrenciler gelebilektedir. Bununla birlikte ülkemizden de bu ülkeye ziyarette bulunan kişiler olabilmektedir. Koruma kontrol önlemlerinin planlanması amacıyla yüksek öğretim kurumlarımızda bulunan ve son 14 günde Çin’den gelen akademisyen, öğrenci ve idare personelin sayılarına ihtiyaç duyulmaktadır. Söz konusu kişi sayılarının ve bulunduğu kurumların isimlerinin tespit edilerek Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Dairesi Başkanlığına ivedilikle gönderilmesi hususunda bilgilerimizi gereğini rica ederim. “ (Haber61)

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap