SON DAKİKA



Haber > Trabzon > KTÜ Farabi Hastanesi’nde sağlık skandalı… Doktor bu ne?

KTÜ Farabi Hastanesi’nde sağlık skandalı… Doktor bu ne?

Karadeniz Özel

21 Kasım 2022 Pazartesi - 10:52




Trafik kazası sonrası Farabi Hastanesi’ne kolu yaralı olarak gelen Avni Kuru’nun süreç içerisinde enfeksiyon kapan kolu işlevsiz hale geldi. Avni Kuru’nun kızı Keziban Kuru, “İhmal var” diyerek hastaneyi suçladı.





ENFEKSİYON KAPTI

Sağlık skandalı, kolsuz bıraktı… Rize’nin Pazar ilçesinde geçtiğimiz yıl trafik kazası geçiren ve sol kolunda kemik kırığı ve kas-tendon zedelenmesi teşhisi ile sevk edildiği Trabzon’daki Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde kolu enfeksiyon kapan Avni Kuru, sakat kaldı.
Farabi Hastanesi’yle mahkemelik olduklarını ifade eden Adem Kuru’nun kızı Keziban Kuru süreci özetle şöyle anlattı: Babam Avni KURU 26 Ekim 2021'de Rize'nin Pazar ilçesinde geçirdiği bir kaza sonucunda kolunda meydana gelen çoklu kırık, parçalanma ve yaralanma nedeniyle Rize Devlet Hastanesi’ne götürülerek ve ilk müdahalesi burada yapılmıştır.”

EVE GÖNDERİLMESİNE…

“Rize Devlet Hastanesi’nden sonra, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne sevk edilerek 4 saat sedye üzerinde bekletildikten sonra aynı gece acil ameliyata alınmıştır. Rize Devlet Hastanesi’nde ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde babama ait ilaç alerjisi kâğıdı ilgili doktorlara teslim edilmiş ve ilaç alerjisi hakkında bilgi verilmiştir. Ameliyata hem plastik cerrahi hem de ortopedi doktorları katıldı. Ameliyatın sonrasında plastik cerrahi doktoru Prof. Dr. Ümit Naci KARAÇAL parçalanmış kolu ve yerine dikilmiş olan kolu ile babamın eve gönderilmesine karar vermiştir.”

TAKİP ETMEYE DEVAM

“Ancak ortopedi doktoru Dr. Öğretim Üyesi Kerim ÖNER bu haldeki hastanın apse yapma durumuna karşı her gün pansuman yapılması gerektiğine karar vermiş, bu kararı da Naci Bey'e iletmiştir. Ancak plastik cerrahiden herhangi bir kabul görmemiştir. Her gün pansuman yapılması ve plastik cerrahiden de takibi istenen kol, plastik cerrahi tarafından pansuman sırasında çekilen fotoğraflar üzerinden takip edilmiştir. Bu süreçte de Naci Bey kontrollerde bulunmayıp kolun gelişimini sadece fotoğraf üzerinden takip etmeye devam etmiştir.”

HAK İHLALİ DEĞİL Mİ?

“25 Nisan’da bu sefer kol içindeki kırık için ortopedi tarafından ameliyata alındı. Ameliyat sırasında kol kesilince iltihap akmaya başladı. Ameliyatı gerçekleştiren Kerim Bey bu iltihabın yeni olmadığını söyledi.  Kaza sonucu kopma noktasına gelen bir kol kurtarılmışken plastik cerrahi bölümü doktoru Naci Bey ile defaatle görüşülmesine rağmen “Eve gönderilmesine karar verildi. Neden hala bana soruluyor ” tepkisi ile karşılaşmak hasta hakkı ihlali değil midir? Kolun kullanımı ile ilgili %15-20 kayıp yaşanabileceği söylenmişken iltihaplanmasına ve çürümesine izin verilen kol ile ilgili hastanın yaşadığı travmalar ve psikolojisi hiç düşünmeden sadece aksesuar olarak kullanabileceğinin söylenmesi hasta hakkı ihlali değil midir? Tüm bu yaşanan ihmal süreci neticesinde babam psikiyatrik ilaçlar, halen süren tedavileri, fizik tedavileri ile yaşamak durumundadır.”


Furkan YİĞİT

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap