SON DAKİKA



Haber > Trabzon > KTÜ farabi Hastanesi meclis gündeminde: Kurtarın!

KTÜ farabi Hastanesi meclis gündeminde: Kurtarın!

22 Aralık 2019 Pazar - 14:33




Hüseyin Örs: KTÜ Farabi Hastanesi düşmüş olduğu bu durumdan kurtarılmalıdır





İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, KTÜ Farabi Hastanesi'nde yaşanan sıkıntıları  TBMM Bütçe görüşmelerinde gündeme getirdi:"Farabi Hastanesi AK PARTİ'nin sağlıksız sağlık politikaları nedeniyle düşmüş olduğu bu durumdan kurtarılmalıdır." dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda İYİ Parti Grubu adına konuşma yapan Örs, Farabi Hastanesi'nde çok büyük problemlerin yaşandığına dikkat çekerek, "Bütçeyi konuşuyoruz. Kendi seçim bölgemden de 2020 bütçesinde neler var neler yok diye merak ettim. Trabzonlu bir Milletvekili olarak Trabzon'umuzun sorunlarına, Trabzonlumuzun dertlerine bu bütçe nasıl derman olur diye bir bakayım dedim. Bizim Trabzon'da bir bölge hastanesi var, bu bölge hastanesi Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesine bağlı Farabi Hastanesi. Sizin o "eski Türkiye" dediğiniz eski Türkiye'de 1980'de kurulmuş, 1986 yılında da bugünkü yerine taşınmış olan bu hastanemiz. Bu hastane sadece Trabzon'a hizmet etmiyor; Giresun, Ordu, Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt'a yıllarca hizmet etmiş, yaklaşık kırk yıllık bir hastane. Bu hastane bugün ekonomik zorluklar içerisinde. Bu hastanede bugün ameliyat için gerekli malzeme bulunamıyor. Ameliyat olacak hastaların yakınlarına ameliyat malzemeleri aldırılıyor. Medikalcilerle hastane yönetimi, hasta yakınlarıyla doktorlar sıkıntı içerisinde, birbirlerine girmiş durumda. Türkiye'deki bütün üniversite hastanelerinde olduğu gibi bu hastanemizdeki problem de oldukça büyük." dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından KTÜ Farabi Hastanesi'ne gönderilen ödeneğe değinen Milletvekili Dr. Hüseyin Örs konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çok yakın bir zamanda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız üniversite hastanelerine 450 milyon lira para gönderildiğini söylemişti. Doğrudur, Türkiye'deki tam 43 tane üniversite hastanesine 450 milyon liralık bir ödenek gönderilmiş. Maazallah, bizim Trabzon'daki vekil arkadaşlarımız da Trabzon medyasında, sanki bu paranın hepsi Trabzon Farabi Hastanesine gelmiş gibi "müjde" "müjde" haberleri yayınladılar. Sonradan öğrendim ki bu 450 milyondan Ekim ayında 10 milyon lira, Kasım ayında 4 milyon lira, Aralık ayında da bir 4 milyon lira gelecek yani bu 450 milyon liralık hastane ek ödeneğinden bizim Farabi Hastanesine düşen pay 18 milyon civarındadır."

Konuşmasının son bölümünde bölge hastanesi konumunda olan Farabi Hastanesinin eski günlerine dönmedi gerektiğini vurgulayan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, "Ben isterim ki 2020 yılında tüm üniversite hastaneleri ve bizim hastanemiz de bu AK PARTİ'nin sağlıksız sağlık politikaları nedeniyle düşmüş olduğu bu durumdan kurtarılsın, üniversite hastanelerimiz tekrar, eski günlerde olduğu gibi hastane gibi çalışsın; hasta yakını ile doktor, medikalci ile hastane yönetimi arasından problem olmasın." dedi.

Beğendim
2
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap