SON DAKİKA



Haber > Trabzon > KTÜ’de İsrail'i destekleyen firmaların ürünlerine boykot

KTÜ’de İsrail'i destekleyen firmaların ürünlerine boykot

09 Kasım 2023 Perşembe - 14:15




Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, üniversiteye bağlı işletmelerde İsrail'i destekleyen ürünlerin satışı durdurulduğunu açıkladı.





Karadeniz Teknik Üniversitesine bağlı işletmelerde İsraili destekleyen ürünlerin satışı durduruldu
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Üniversite bünyesine bağlı işletmelerde satışı yapılan İsrail ürünlerinin Üniversite kararı ile boykot edildiğini açıkladı.

Filistin’deki soykırıma dikkat çeken Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, “Filistin’de günlerdir devam eden soykırım bebek, çocuk, yaşlı kadın ve eli silahsız masumlar olmak üzere binlerce sivilin hayatını kaybetmesine neden olmuştur. Bu vahşetin bir an önce son bulmasını diliyor, İsrail devletini bir kez da şiddetle kınıyoruz” dedi.

ÜNİVERSİTEYE BAĞLI TÜM İŞLETMELERDE SATIŞ DURDU

Toplumsal sorumluluğa vurgu yapan KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, “İsrail’de yaşanan insanlık dramına, katliamlara sırtımızı dönmek, gözlerimi ve kulaklarımızı kapak asla ve asla mümkün değildir. Bu çerçevede Üniversitemize bağlı işletmelerimizde Filistin’de yaşanan insanlık suçuna ekonomik anlamda destek veren bütün markaların satışının yapılmamasına kararını tüm kamuoyuna ilan ediyoruz. Filistin’deki kanlı saldırıların biran önce durmasını diliyor, İsrail devletini uluslararası hukuka uygun davranmaya davet ediyoruz” diye konuştu. Öte yandan alınan boykot kararı, KTÜ’nün tüm resmi sosyal medya hesapları üzerinden kamuoyuna duyuruldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap