SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Köylünün rahatı kaçacak!

Köylünün rahatı kaçacak!

05 Haziran 2018 Salı - 09:25




Trabzon’un büyükşehir olmasıyla 692 köy mahalle oldu ve buralarda yaşayanlar için vergi zorunluluğu doğdu. Tahsilatı 2020’ye ertelenen vergiler için b





■ ŞÜKRAN ATALAR

Trabzon’un büyükşehir olmasıyla 692 köy mahalle oldu ve buralarda yaşayanlar için vergi zorunluluğu doğdu. Köylerin mahalle olmasıyla doğan vergilerin alınması önce 31 Aralık 2017'ye, ardından 31 Aralık 2020'ye ertelendi. Trabzon’da ise bu şekilde borçla karşı karşıya kalacak toplam 692 mahalle bulunuyor. Trabzon Vergi Dairesi yetkilileri söz konusu vergilerin miktar ve işleyişlerinin belirlenmesinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin yetkili olduğunu paylaştı. Aynı zamanda büyükşehre geçişle vergilerin de bir kat arttığını ifade eden yetkililer; 2020’ye ertelenen vergiler için, “Yalnızca mevzuat düzenlemesini biz yapacağız. İşleyiş de tahsilat da belediye tarafından yapılacak” dedi.

Muhalifler bu vergilerin alınacak olmasını ve ertelenmesini eleştirdi. Vergilerin ertelenmesini seçim stratejisi olarak değerlendiren muhalifler, köylüyü büyük vergi borçlarının beklediğini kaydetti. Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Güzide Önsel Uzun, “Büyükşehir olduğumuzda; sulara saat takılacak, vergiler artacak demiştik. Kimse inanmadı, gerçek oldu. Trabzon’da köylüyü vergi yükü bekliyor. Bedeli de yüksek olacak.  Büyükşehirle köyden mahalleye dönüşen bir yerde birisi ahırınızı, kümesinizi şikayet ederse zabıta gelip mühürleyecek. Olmaz demeyelim. Bunlar bütün köyleri imara açabilmek için mahalle yaptılar. Maalesef AK Parti iktidarı üretime değil betona önem veriyor” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap