SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Koray Aydın 'Sığınmacılar Ülkenin Beka Sorunu Olmuştur'

Koray Aydın 'Sığınmacılar Ülkenin Beka Sorunu Olmuştur'

19 Aralık 2023 Salı - 13:00




İYİ Parti Grup Başkanı Koray Aydın, TBMM Genel Kurulu'nda 2024 bütçesinin görüşmelerinde sığınmacı sorununu dile getirdi.





2024 yılı Bütçe Kanunu Teklifi'nin görüşmeleri TBMM Genel Kurulu'nda bugün başladı. Bütçenin tümü üzerine görüşmelerde İYİ Parti Grubu adına konuşan Grup Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, şunları dile getirdi:

"İKTİDAR SOROS’LA AYNI FİKİRDEDİR ÇÜNKÜ SOROS DA SIĞINMACILARIN TÜRKİYE’DE KALMASINI İSTEMEKTEDİR"

Türkiye’nin emekle, alın teriyle ve kanla sulanmış topraklarından elde edilen kaynaklarının kontrolsüz bir göç politikasına yem edilmesini asla kabul edemeyiz. Ülkemizdeki Suriyeliler başta olmak üzere bütün sığınmacıların uygun ve insani bir takvim çerçevesinde geri dönüşleri planlanmalıdır. Çünkü Gönüllü Geri Dönüş politikasının hiçbir karşılığı yoktur. Milleti kandırmayın. Kalkınma planında, 'Türkiye’de bulunan yabancıların sosyal, ekonomik ve kültürel hayata uyumları desteklenecektir' ifadeleri kullanılmıştır. Hükümetin 5 yıllık kalkınma planında bu ifadelere yer vermesi, Türkiye’de bulunan sığınmacıların önümüzdeki süreçte de Türkiye’den gitmeyeceğinin ve hükümetin entegrasyon politikaları izlediğinin açık bir göstergesidir. İktidar bu tercihiyle kiminle aynı fikirdedir biliyor musunuz? İktidar Soros’la aynı fikirdedir çünkü Soros da sığınmacıların Türkiye’de kalmasını ve maliyetlerinin karşılanmasını istemektedir. Buradan iktidara çağrıda bulunuyorum; Soros’la değil, Türk milletiyle aynı fikirde olun.

"TÜRKİYE’NİN BİR SIĞINMACI KAMPI OLMADIĞI BİR GELECEK İSTİYORUZ"

Bizim sığınmacılardan kaynaklanan bu beka sorununa karşı güçlü bir iradeye ihtiyacımız vardır. Bu irade Tunus’un 60 milyon euroluk geri kabul bedelini iade edip sığınmacı almayacağız diyen bir irade gibi olmalıdır. Yani Tunus kadar bile olamadınız? Türkiye’nin bir sığınmacı kampı olmadığı bir gelecek istiyoruz. Eğer nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız bizim bu konudaki projemiz hazırdır. İYİ Parti’nin Milli Göç Doktrini'ni isteyen herkese gönderebiliriz. Türk vatandaşlığı alınıp satılan bir apartman dairesi ayarına asla düşürülmemelidir. Yatırım yoluyla vatandaşlık kazanma şartları acilen ağırlaştırılmalıdır. Bu uygulama bir daha gündeme gelmemek üzere ortadan kaldırılmalıdır. Bu durum Türkiye’yi dünyada dilenci durumuna düşürmüştür.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap