SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Karayolları Söğütlü’de ne yapmak istiyor?

Karayolları Söğütlü’de ne yapmak istiyor?

18 Aralık 2019 Çarşamba - 15:09




Pulathane Bulvarı’nda 25 metre terk alanı olan yolun 16 metre ihale edilerek tek şerite düşürüldüğü ve yer yer 8-10 metrelik bölümlerin sitelere terk edildiği belirtildi





Karadeniz Gazetesi//Fatih SAYGIN// Trabzon’un Akçaabat ilçesine bağlı Söğütlü Mahallesi’nde yapımı 3 yıldır devam eden Pulathane Bulvarı’nda yapılan çalışmalar tepki çekti. Tamamlandığında Akçaabat-Akyazı arasındaki trafiği büyük ölçüde rahatlatması beklenen yolun 25 metrelik terk alanı olmasına rağmen 16 metre olarak ihale edilerek tek şerite düşürüldüğü ve yer yer 8-10 metrelik alanların sitelere bırakıldığı iddia edildi. Duruma tepki gösteren Söğütlü Muhtarı Kemal Aydın ve vekili Rahman Durmuş, “Karayolları 25 metre genişliğinde olan yol arazisinin 16 metresini yol olarak ihale etti. Fatih Eğitim Fakültesi’nin üst kısmında yer alan bölümde yer yer 8-10 metre sitelerin önüne bırakılarak yol tek şerit yapıldı. Yolu yapan müteahhitlere neden yolun daraltıldığını sorduğumuzda kendilerine projenin öyle geldiğini söylüyorlar. Burda olan nedir?” şeklinde konuştular.


TERK EDİLEN ARAZİLER YOLA KATILMALI




Karayollarının çalışmalarını bir türlü tamamlamadığını ve yolun birçok eksiği olduğunu kaydeden Muhtar Kemal Aydın, “Üniversite, jandarma gibi kurumların olduğu mahallemizde nüfustan dolayı trafik de yoğun oluyor. Fakat ihtiyaç duyulan kavşaklar Karayolları tarafından yapılmıyor. Vatandaş Yıldızlı’dan dönüşe mahkum ediliyor. Üniversite girişinde yaya geçidi ya da üstgeçit olmadığı için kaza sürekli kaza riski yaşanıyor. Orta refüjde eski ve tehlikeli olan elektrik direği hala değiştirilmedi. Pulathane Bulvarı’nın özenli bir şekilde ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikte yapıldığında hem Akçaabat- Akyazı trafiğini rahatlatır hem de sahilimizden yeni bir yol geçmesine gerek kalmaz. Karayolları terk ettiği arazileri alıp yola katmalıdır. Çift şeritli yapılması gereken yol tek şerite düşürülmemelidir” ifadelerini kullandılar.



 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap