SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Karar yerin altında kaldı

Karar yerin altında kaldı

25 Ocak 2018 Perşembe - 09:02




Statüsü değiştirilip imara açılan Cephanelik’te, yerin altına gömülü otel diye yola çıkılan projede otel yerin üstüne yapılıyor. Söz konusu otel bitir





TARİH ZENGİNİYİZ

■ Tarih kenti Trabzon’da adım başı bir tarihi eserle karşılaşmak mümkün. Bu zenginliğe şehrin dinamikleri bir de ‘turizmi’ ekleyince eserlerin ön plana çıkartılması ihtiyacı doğdu. Trabzon’un Yenicuma Mahallesi’nde yer alan Cephanelik de bu eserlerden biri.

REKREASYONA ÇEVRİLDİ

■ Cephanelik’in bulunduğu alan sit olması hasebiyle herhangi bir revizyona gidilemiyordu. Alanın statüsü Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis kararıyla değiştirilmiş ‘rekreasyon’ alanına çevrilmiş, neticesinde Anıtlar Kurulu da bu alanda otel yapımını onaylamıştı.

FIKRA TADINDA PROJE


■ Meclis kayıtlarında da yer alan bilgilere göre, bu proje yeraltına gömülü 36 odalı otel projesinden ibaretti. Gelinen noktada ise tam fıkra tadında bir gidişat var. Çünkü proje yerin altına değil üstüne yapılıyor. Yerin altı olması için de inşaat bitince üzerine toprak atılacak.

Meryem Akgün

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap