SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Karaismailoğlu Trabzonluların hasretle beklediği mega proje için müjdeyi verdi: Hafif raylı sistem hattına başlıyoruz

Karaismailoğlu Trabzonluların hasretle beklediği mega proje için müjdeyi verdi: Hafif raylı sistem hattına başlıyoruz

19 Mayıs 2023 Cuma - 10:43




Trabzon’u mega projelerle Karadeniz’in parlayan yıldızı yapacaklarının sözünü veren Karaismailoğlu, “Trabzon Hafif Raylı Sistem Hattı’na başlayacağız” dedi





KALKINMA YOLU…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, Ganita sahil düzenleme alanında önemli açıklamalarda bulundu. Trabzon’a müjdeleri tek tek sıralayan Karaismailoğlu,  yeni İpek Yolu ‘Kalkınma Yolu’ Projesi için çalışmalara başladıklarını dile getirdi.

AVRUPA VE KAFKASYA

Karaismailoğlu, “Habur ile Basra körfezi arası bin 200 kilometrelik demiryolunu ve otoyolu kapsayan Kalkınma Yolu Projesi, Türkiye’yi Trabzon’dan Basra Körfezi’ndeki Faw Limanı’na bağlayacak. üzerinden Akdeniz’e, Karadeniz’e, Avrupa’ya ve Kafkaslara bağlantı kuruyoruz” diye konuştu. 

TEK TEK SIRALADI

Raylı Sistem için de müjdeyi veren Karaismailoğlu, “Trabzon Hafif Raylı Sistem Hattı’na başlayacağız. Yılda 15 milyon yolcuya hizmet verecek, 3 bin 200 metre uzunluğunda pisti ile Yeni Trabzon Havalimanı’na başlayacağız. Samsun-Trabzon-Sarp hızlı tren projemizi de hayata geçireceğiz” dedi.

Haber: Erol TAŞKIN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap