SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Karadeniz Gazetesi, pazar esnafının derdini dinledi: ''Böyle giderse tezgah açamayız''

Karadeniz Gazetesi, pazar esnafının derdini dinledi: ''Böyle giderse tezgah açamayız''

Karadeniz Özel

15 Kasım 2021 Pazartesi - 11:01




Pazarcılar ve Esnaf Odası Başkanı Gökmen Emirzeoğlu, “Esnafımız zararına mal satıyor, üretici para kazanmıyor, esnaf para kazanmıyor. Böyle giderse yakında biz de tezgah açamayacağız” dedi





Karadeniz Gazetesi sokağa indi, pazarcı esnafıyla bir araya geldi. Trabzon Pazarcılar ve Esnaf Odası Başkanı Gökmen Emirzeoğlu esnafın zararına ürün sattığını ifade ederek, “Esnafımız zararına mal satıyor, üretici para kazanmıyor, esnaf para kazanmıyor. Dolar almış başını gidiyor, ekonomik kriz hat safhada, üretim memlekette durmuş vaziyette… Vatandaşın alım gücü yok, kredi kartlarına boğulmuş herkes” ifadelerini kullandı.

İHRACAT DÖNEMİ…

Başkan Emirzeoğlu, “Trabzon üretim şehri değil, tüketim şehri olduğu halde malı tarladan bedava al, Trabzon’a 1.5 TL maliyeti var, ona göre yetkililer hesabını yapsın. Örneğin 3 kilo mandalina 10 tl, 1.5 tl ye aldığı mandalinadan ne kazanacak, 10 kuruş, 20 kuruş karlarla mal satılıyor. Mevsimlerin geçiş döneminde ürün sıkıntısı, şu anda zaten ihracat başladı, tarladan seraya bir geçiş süresi var…  Şu anda esnaf zarar durumunda” dedi.


ESNAF NE DİYOR?

LAHANA BULAMIYORUZ

Para yok ki satış olsun… Lahana 3 TL idi, Erzurum’a kar yağdı oldu 3.5 TL. Şimdi lahana yok bulamıyoruz… Piyasa bitmiş. Bugün farklı, yarın farklı fiyat.... Enflasyon bitmiş, altın aldı başını gidiyor! Dolar oldu 10 TL… Marketler zaten bizleri bitirdi. Bizden daha pahalıya satılıyor; ama vatandaşlar gidiyorlar oradan alıyorlar... Artık biz müşteriye yalvarıyoruz ki gelin alın.

BİZİMLE HEP PAZARLIK…

Satışlarımız hiç iyi değil… Pazarcının ve pazarcıların bitirdikleri noktaya geldik artık. Geçen sene üzümü 7.5’a satıyordum; şimdi de 7.5’a satıyorum. Vatandaşlar markete gittiği zaman sessiz, market fahiş fiyat uyguluyor sesleri çıkmıyor. Markette 20 TL’lik ürüne 20 TL veriyor… Ancak bizden 23 TL’lik ürün alınca 20 TL’ye almak için pazarlığını yapıyor.

BATMAKLA MÜKELLEF…

Satışlar durgun, sattığımız paraya geriye yeni ürün koyamıyoruz. Herşeye zam geldi, hayat çok pahalandı. Kimse de alım gücü yok,sadece bakıp gidiyorlar, bittik sıfırı tükettik artık. Emekliye düşük zam yaptı ama diğer herşeye maşallah %100 zam yapıldı, insanların alım gücü yok artık artık zamları durdursunlar. Ülke de üretim yoksa artık batmakla mükelleftir.

PAZARCI SÜRÜNÜYOR

Satışlarımız hiç iyi değil… Hiçbir şey  iyi gitmiyor. Almış olduğum ürünleri satamıyorum, akşamdan hepsini çöpe atıyorum. En ufak örnek 5 TL’ye hamsi satılmıyor. Nakliyeye, hammaddeye her şeye zam geliyor. 15 yıl market işlettim, orada 100 bin TL zarar ettim kapattım. Pazarda da sürünüyoruz. İşin kaymağını gelişmiş olan marketler yiyor, pazarcı esnafı sürünüyor.

MİLLET NEYE YETTİRSİN…

Satışlarımız berbat durumda, hamsi kasalarımız dolu, vatandaşların alım gücü yok, hamsi bol ama almıyorlar,7.5 TL kilosu kimse alamıyor… Kimsenin geçim durumu olmadığı için nereye ne yettirsin, ekmek mi alsın yemek mi yesin? Vatandaş ne tarafa yetişsin… Bakın hamsi bile ne kadar ucuz… Çok ucuz ama kimse almıyor, alamıyor. Yazık günah.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap