SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Kârı işletmeye atığı doğaya!

Kârı işletmeye atığı doğaya!

09 Nisan 2018 Pazartesi - 09:40




Trabzon Yomra’daki bakır madeni işletmesinin atıkları atık barajına değil maden alanındaki fındık bahçelerine dökülüyor. Üstelik 2015 yılından beri ma





GEÇEN HAFTA ALDIK

Maden Şirketinin İşletme Müdürü, iddialara cevaben: “2015’ten devreden cevherimiz vardı, ocakta üretim iznimiz de yoktu ama geçen hafta aldık. Önceden Giresun’daki baraja döküm yapıyorduk ama orası kapatıldı, atığı şimdi Ordu’ya getiriyoruz. 160 kişiye ekmek veriyoruz ve çevre bilincindeyiz. Devlet zaten yakamızda ve usulsüzlük varsa cezamızı keser” dedi.

FINDIK BAHÇESİNE DÖKÜLDÜ

■ Trabzon’un Yomra ilçesindeki bakır madeni işletmesinin galerilerinden çıkan cevher, işlenmek üzere Sürmene’deki fabrikaya gönderiliyor. Burada çeşitli kimyasalların kullanılması yoluyla işlenen madenin atığı ise atık barajlarına dökülmesi gerekirken, maden sahasındaki fındık bahçelerine dökülüyor ve iddialara göre pasa ile kamufle ediliyor.

İŞLEME İZNİ YOKTU


■ Atıklarının dere suyuna da karıştığı ileri sürülen maden şirketi, vatandaşlar tarafından çevreye verdiği zararlardan ötürü eleştiriliyor. Yaklaşık 10 gün öncesine kadar Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü (MİGEM) tarafından verilen maden işleme izninin de olmadığı öğrenilen şirketin şimdiye kadarki cevheri yasadışı bir şekilde işlediği de edinilen bilgiler arasında.

Şükran ATALAR

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap