SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Kanunsuzluk Mahkemeden Geri Döndü!

Kanunsuzluk Mahkemeden Geri Döndü!

13 Aralık 2017 Çarşamba - 13:22




Trabzon’un Sürmene İlçesinde hazine arazisine izinsiz taş duvar örerek fabrika yapmayı hedefleyen işadamına mahkeme engel oldu. Yıkım kararı ile kaçak





KİMSEDEN İZİN ALINMADI

Trabzon’un Sürmene İlçe Belediye Başkanı Rahmi Üstün muhtarlarla bir araya geldiği bir toplantıda ilçede gerçekleşen çarpıcı bir olayı paylaştı. Ülkenin dört bir yanında kaçak yapılarla mücadele edilirken Başkan Üstün’ün iddiasına göre Hasan A. adında bir işadamı Sürmene’de hazine arazisine gelişigüzel taş duvar örerek fabrika kurmayı hedefledi.

HİZMET DEĞİL İŞGAL

Yaşanan bu duruma adeta isyan eden Başkan Üstün, kamu duyarlığını dile getirerek, “Sürmene’nin Üzümlü mahallesinde hazineye ait 22 dönüm araziyi bu işadamı ‘fabrika yapacağım’ diye çevirdi. Belediyenin arazisi yok, hazinenin arazisi de bizim yetkimizde değil. Biz kime, neyi, nasıl verelim? İzin alınmadan yapılan iş hizmet değil işgaldir” dedi.

MAHKEMEDEN YIKIM KARARI


Başkan Üstün hazine arazisine yapılan bu çalışma için “Hazinenin malını kimseye peşkeş çekmem, çektirmem, çekene de müsaade etmem. Ama onlar, ‘biz müsaadeyi alırız’ dedi ve inşaata başladı. Sonunda mahkeme yıkımına karar verdi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesinin İş Makineleri yıktı” diye konuştu.  

 Meryem AKGÜN

KaradenizGazete

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap