SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Kanuni Bulvarı’nın ne kadarı tamamlandı? Trabzon Valisi Yıldırım açıkladı

Kanuni Bulvarı’nın ne kadarı tamamlandı? Trabzon Valisi Yıldırım açıkladı

02 Eylül 2023 Cumartesi - 17:22




Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Kanuni Bulvarında incelemelerde bulundu.





Vali Yıldırım ve Başkan Zorluoğlu’nun yanı sıra incelemelere AK Parti Milletvekili Mustafa Şen, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, TİSKi Genel Müdürü Ali Tekataş, Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta ve Trabzon Karayolları 10. Bölge Müdürü Mehmet Aşık da katıldı.

Kanuni Bulvarı’nı inceleyen Vali Yıldırım, açıklamalarda bulundu.

Kanuni Bulvarı’nın ne kadarı tamamlandı? Trabzon Valisi Yıldırım açıkladı

Yıldırım, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

Bugün Trabzon’umuzdaki en büyük yapımlardan birini daha hep birlikte görüyoruz. Bilgileri de yerinde alıyoruz.


Kanuni Bulvarı 28 kilometrelik büyük bir bulvar. Şehir içinden geçtiği için bulvar diyoruz yoksa gördüğünüz gibi bir otoyol standardında. Üzerinde pek çok köprü, viyadük ve tünel var. Bildiğim kadarıyla 8 tane büyük tünelimiz var. Bunlar çift tüplü tüneller. 1 tane de tek tüplü tünelimiz var. 2 büyük viyadüğümüz var. Geriye kalan 40 kadar köprümüzün bir kısmı viyadük büyüklüğünde köprüler. İnşallah bunların tamamı bittiğinde Trabzon’umuzun trafiği çok daha rahatlayacak.

Kanuni Bulvarı’nın ne kadarı tamamlandı? Trabzon Valisi Yıldırım açıkladı

Buraya geldiğimde sizlerle yapmış olduğumuz toplantıda en çok trafiği sordunuz. Bu yol Trabzon’umuzun trafiğini ciddi anlamda rahatlatacak bir yoldur. Bunun için Sayın Ulaştırma Bakanımıza, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve bu işleri devamlı takip eden Sayın Vekillerimize, Sayın Belediye Bakanımıza, bu işin başında bulunan Bölge Müdürümüze, İl Müdürümüze ve diğer arkadaşlara da teşekkürlerimi arz ediyorum.

Bu bulvar tamamen bittiğinde de Trabzon’umuzun şekli değişecek. Çünkü bir taraftan da şehrimizi de yapılan kamulaştırmalarla şehir sağlamlaştırmasını da sağlamış oluyoruz. Şehri de kentsel dönüşüme tabi tutmuş oluyoruz. Onun için şehir çok daha iyi bir hale gelecektir. Buna inanıyorum. Teşekkür etmek az gelir, minnettar olmak lazım bütün bunlara sebep olanlara.

Kanuni Bulvarı’nın ne kadarı tamamlandı? Trabzon Valisi Yıldırım açıkladı


BİTİŞ TARİHİ

Şu anda 28 kilometrenin 18’i bitmiş vaziyette ve kullanıyoruz. Allah nasip ederse bu yılın sonuna kadar buradaki tünelimiz de bitti, bir takım yapıları yapmaya gayret ediyor arkadaşlarımız. Burası da bitecek ve sene sonuna kadar 2 kilometremiz daha olacak. 28 kilometrenin 20 kilometresi bitmiş oluyor. Ondan sonra da devam edecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap