SON DAKİKA



Haber > Trabzon > İyi Partili Çakıroğlu: Denize kan akıtmaya hakkını

İyi Partili Çakıroğlu: Denize kan akıtmaya hakkını

28 Eylül 2018 Cuma - 12:26




İYİ Parti Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu, mezbahane ile ilgili çarpıcı iddialarda bulunarak, bu tesisin deşarj sistemi açısından yasa





İYİ Parti Trabzon Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu, mezbahane ile ilgili iddialarda bulunarak, “Sağlıksız kesimin yanında şuursuzca dere, deniz gibi toplum sağlığını doğrudan etkileyen alanlara atıkların bırakıldığını görmek içimizi acıtıyor. Daha vahimi, şehri yönetenlerin bu durumu bilmelerine rağmen görmezden gelmeleridir. Mezbaha ruhsatsız dedik, ruhsat almak yerine Yomra satıldı. Akçaabat gitti gidiyor. Şimdi size soruyorum: Hakkınız var mı denizi dilediğiniz gibi perişan etmeye? Sayın Başkan, ruhsatsız işletmede insan istihdamı içinize ne kadar siniyor” dedi.

YASA CEZA DİYOR

Çakıroğlu, “Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliğince ve 2872 Sayılı Çevre Kanunu’nun 8. maddesinde yer alan ‘Her türlü atık ve artığı, çevreye zarar verecek şekilde alıcı ortama vermek yasaktır’ hükmü gereğince idari para cezasına çarptırılır. 2872 Sayılı Çevre Kanunu’nun 8. maddesini ihlal etmekten 145 bin 890 TL idari para cezası uygulanmayı gerektirir. Deşarj standartlarına uyulmamıştır. Son söz Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünü göreve davet ediyorum. Bu millet er ya da geç bu duyarsız seçilenlere cevabını verecektir” ifadelerine yer verdi.

■ Meryem AKGÜN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap