SON DAKİKA



Haber > Trabzon > İYİ Parti'de kriz! Akgül'den Çakıroğlu'na: Terbiye ve edepten uzaksın

İYİ Parti'de kriz! Akgül'den Çakıroğlu'na: Terbiye ve edepten uzaksın

03 Ocak 2021 Pazar - 17:20




İYİ Partili Akgül’den, İYİ Partili Davut Çakıroğlu’na: “Davut Çakıroğlu, İYİ Parti'mize mensup olan herkesin taşımak zorunda olduğu siyasi terbiye ve edepten uzak bir kişiliktir.





İYİ Parti Yomra İlçe Başkanı Zekariya Akgül, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin İYİ Partili meclis Üyesi Davut Çakıroğlu’nu sert sözle hedef aldı.

Çakıroğlu’nun Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık ve İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli hakkında gerçek dışı açıklamalar yaptığını öne süren Akgül, “Ortahisar Belediye Meclisi Üyesi Davut Çakıroğlu, sadece gündem olabilmek, medya kuruluşlarında haber olarak kendini tatmin edebilmek amacıyla, İYİ Parti İl Başkanımız Sayın Azmi Kuvvetli ve Yomra Belediye Başkanımız Mustafa Bıyık'ın aleyhlerinde tamamen gerçek dışı ve yanlış ifadelerle açıklamalar yapmaktadır. Üstüne vazife olamayan konulara burnunu sokup, etrafa yalan saçmaktan haz aldığı herkes tarafından bilinen ve egoist yapısı nedeniyle teşkilatımızda sevilmeyen bu şahsa cevap vermek benim için züldür” dedi. İşte Akgül’ün o açıklamaları:

Ortahisar Belediye Meclisi Üyesi Davut Çakıroğlu, sadece gündem olabilmek, medya kuruluşlarında haber olarak kendini tatmin edebilmek amacıyla, İYİ Parti İl Başkanımız Sayın Azmi Kuvvetli ve Yomra Belediye Başkanımız Mustafa Bıyık'ın aleyhlerinde tamamen gerçek dışı ve yanlış ifadelerle açıklamalar yapmaktadır. Üstüne vazife olamayan konulara burnunu sokup, etrafa yalan saçmaktan haz aldığı herkes tarafından bilinen ve egoist yapısı nedeniyle teşkilatımızda sevilmeyen bu şahsa cevap vermek benim için zûldur. Ancak, hiç kimse tarafından dikkate alınmasa da, bu kişinin doğru olmayan ifadelerine karşı, kamuoyuna doğruları aktarmak için bu açıklamayı yapmayı vazife biliyorum.
Açıklamasının hemen başında kendine övgüler yağdıran, kamuoyunun kendini takdir ettiği düşüncesi ile lafa başlayan, kendi kendini en faal ve en başarılı Meclis üyesi ilan eden Davut Çakıroğlu, aynı açıklamasında İl Başkanımız Sayın Kuvvetli'yi kendisi ile istişare etmemekle eleştirmektedir. İl Başkanımızın bu şahısla istişare edebileceği bir husus yoktur. Bir insanın Davut Çakıroğlu ile istişare ederek öğrenebileceği tek şey, insanın kendi kendini nasıl öveceğidir. İl Başkanımız Sayın Kuvvetli hiç bir zaman kendi kendini övmeyeceğinden buna ihtiyaç duymamaktadır.

Kendisine övgüler yağdırmaya devam ettiği açıklamasında, konuları bilirkişiler ile istişare etmeden açıklama yapmadığını iddia bu şahıs, Yomra Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Bıyık'ın, halkın malını halka kazandırmak için verdiği eşsiz mücadeleyi karalayabilmek için tamamen gerçek olmayan açıklamalarda bulunmuştur. Sözlerine, kendini 'parti aidiyeti güçlü kişilik' ilan ederek devam eden Davut Çakıroğlu, İYİ Parti'mize mensup olan herkesin taşımak zorunda olduğu siyasi terbiye ve edepten uzak bir kişiliktir.

Söz konusu açıklamasının her zerresi yalan olan Davut Çakıroğlu, aynı açıklamasında Yomra'da önceki belediye döneminde bir işletmeye tahsis edilmiş 7 dönümlük alana Belediye Başkanımız Sayın Bıyık'ın göz yumduğu yalanını utanmadan sarfedebilmiştir. Sandal Otel ve Kebapcım Restorant tarafından kullanılan bu alan, önceki belediye yönetimi tarafından süreli olarak bu işletmelere tahsis edilmiştir. Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Bıyık, 31 Mart seçimlerinin hemen ardından bu tahsisin süreli olsa da ücretsiz olmasının doğru olmadığını ifade etmiştir. Gelinen noktada bundan aylar önce, söz konusu işletmeye, geriye dönük 5 yıl için Yomra Belediyemiz tarafından 772 bin TL ecrimisil kesilmiştir. Ayrıca ifade etmem gerekir ki, yasalar, geriye dönük ecrimisil kesme işleminde en fazla 5 yıla müsaade etmektedir. Konuları bilirkişilerle istişare etmeden açıklama yapmadığını iddia ederek kendine övgüler yağdıran Davut Çakıroğlu, elbette bu işlemden de haberdardır. Zira bizzatihi bu konuları kendisine ayrıntılı bir biçimde anlatmışımdır. Ancak yaşadığı bunalım ve hezeyanları, kendisini Belediye Başkanımız Sayın Bıyık'a iftira atma noktasına getirdiğinden alenen yalan konuşmayı vazife bilmiştir.

Yomra Belediyesi ile Avrasya Üniversitesi arasında yaşanan süreçle ilgili de sık sık gerçek dışı ve iftiralardan oluşan açıklamalar yapmayı gelenek haline getiren Davut Çakıroğlu, söz konusu süreçte Başkanımıza ve belediyemize destek olduğunu, sahip çıktığını ifade etmektedir. Öncelikle tüm kamuoyu bilmelidir ki, bizlere haklı davamızda sahip çıkmak bu şahsın haddi değildir. Destek olmaktan kastı, yaptığı tek bir sosyal medya paylaşımıdır. Kaldıki, kendisinden kati suretle böyle bir talebimiz olmamıştır. Lehimize bir sosyal medya paylaşımı yaptı diye her defasında 'ben destek oldum' şeklinde açıklama yapması, yaşadığı hezayanların sonucudur.

Davut Çakıroğlu her açıklamasında ayrıca terbiye sınırlarını aşmaktadır. Üniversite yönetimi tarafından işgal edilmiş olan alanı çevreleyen ruhsata aykırı çitlerin belediyemiz tarafından yıkımının ardından Avrasya Üniversitesi Genel Sekreteri olduğunu iddia eden bir kadının provakasyon ve çirkefliklerine, ailesinden aldığı üstün edep ve terbiye nedeniyle, ayrıca Yomra'nın huzur ve sükûnunu korumak için olay yerinde yanıt vermeyen ve verdirmeyen Başkanımızın bu tavrını 'çaresizlik' olarak yorumlamak, terbiyesizliktir. Provakasyon yapmak için olay yerinde görevlendirildiği bazı üniversite çalışanlarınca dahi tarafımıza bildirilen o kadın hakkında adli işlem aylar önce başlatılmıştır. Demokratik ülkelerde olması gerektiği şekliyle, hukuk önünde hesabı sorulacaktır.

Ortahisar Belediye Meclisi Üyesi, aynı açıklamasına gerçek dışı söylemler ve iftiralar ile devam etmiştir. Ne dediğini bilmeyen bu şahıs, öncdki belediye yönetimi döneminde işgal edilmiş bu arazi ile ilgili sürecin halen nihayete erdirilemediğinden bahsetmektedir. Süreç nihayete ermiştir. Söz konusu arazinin tümü, Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Bıyık başta olmak üzere Yomra halkımız ve teşkilatımızın verdiği eşsiz mücadele ile Yomra Kaymakamlığı tarafından işgalcilerden alınmış ve belediyemize teslim edilmiştir. Davut Çakıroğlu elbette sürecin nihayete erdiğinden, halkın arazisinin tümünün, halkın belediyesi tarafından teslim alındığından haberdardır. Ancak Belediye Başkanımız Sayın Bıyık'ın başarısı karşısında yaşadığı buhran ve hezeyanları nedeniyle gerçek dışı konuşmaktadır.

Davut Çakıroğlu belli ki, Avrasya Üniversitesinin söz konusu arazinin bir kısmını bahçe olarak kullanmasına onay vereceğimiz şeklindeki açıklamalarımızı çarpıtmaktadır. Bir kere Davut Çakıroğlu dahil herkes kafasına soksun ki, bizler ilçemizde bu üniversitesinin bir fakültesinin bulunmasından asla rahatsız olmayız, aksine memnuniyet duyarız. Kesinlikle üniversiteye bir düşmanlığımız yoktur. Üniversite yöneticilerinin bize karşı yapmış oldukları her şeye rağmen, böyle bir düşmanlık içine girmeyiz. Belediye Başkanımız Sayın Bıyık, göreve başladığı ilk günden itibaren konuyla ilgili her açıklamasında Avrasya Üniversitesinin o bölgede kesinlikle 40 dönüm araziye ihtiyacı olmadığını, üniversiteye yetecek kadar bir alanı üniversite öğrencilerinin kullanımına sunmaktan çekinmeyeceklerini belirtmiştir. Bugünde sözlerinin arkasındadır. Bir iki dönümü pazarlık konusu yapıp süreci tıkamak bize yakışmaz. Gelinen noktada arazinin tümü belediyemize geçmiş olmakla birlikte, üniversite yönetimi dilekçe ile gelip başvuru yaparsa talepleri dikkate alınacaktır. Böyle bir başvuru yapıp yapmayacakları kendi bilecekleri iştir.

Davut Çakıroğlu ayrıca her defasında Yomra'daki bu arazi ile ilgili hak arayış sürecini Yomra Belediyesi eski Meclis Üyesi Hasan Bayrak'ın başlattığından bahsetmektedir. Dava sürecini Sayın Bayrak'ın yıllar önce başlattığını, Belediye Başkanımız Sayın Bıyık süreci anlatmak için gazetelere verdiği ilanda dahi izah etmiştir. Konu ile ilgili her şeyi bildiğini kaydeden Davut Çakıroğlu, olaya sonradan müdahil olduğu için bundan haberdar değildir. Sayın Bayrak, ve davada taraf olan Ahmet İnce, Aydın Yıldırım ve Şevki Pekşen ilçemizin önemli değerleridir, sevip saygı duyduğumuz büyüklerimizdir. Davut Çakıroğlu bu açıklamaları ile belli ki aramıza fitne sokmak istemektedir. Nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu böylece tekrar tekrar ortaya koymaktadır.

Partimizdeki her göreve heves edip aday olma cesaretini gösteremeyen, İl Başkanımız Sayın Azmi Kuvvetli'nin karşısında aday olamayıp kongre filmi çevirmeye kalkışan Davut Çakıroğlu, söz konusu açıklamasında 'ben ana gündem olmalıyım' diyerek nasıl hezeyanlara sahip olduğunu net şekilde bir kez daha ortaya koymuştur. 'Ben ana gündem olmalıyım' ifadesini sıkılmadan kullanan birine cevap vermiş olmak şahsım için züldür. Ancak yukarıda da ifade ettiğim gibi, kamuoyuna doğruları açıklamak için bu açıklamayı yapmaya mecbur kaldım. Gelinen süreçte bu şahıs ile ilgili daha önceden de yaptığı gerçek dışı açıklamaları sonrasında İl Başkanlığımıza disiplin talebinde bulundum. Bir partiliye yakışan, disiplin sürecinin tamamlanmasını beklemeden istifa etmektir ancak Davut Çakıroğlu'nun böyle bir erdeme sahip olduğunu düşünmüyorum. Kendisi 'ana gündem' olabilmek, fazladan bir iki açıklama daha yapabilmek için disiplin sürecini bekleyecektir. Kendi bileceği iştir. Sadece gündem olabilmek amacıyla bundan sonra yapacağı açıklamalara tarafımızdan yanıt verilmeyecektir.

Beğendim
2
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap