SON DAKİKA



Haber > Trabzon > İYİ Parti Trabzon Milletvekili Adayı TÜİK’in rakamlarını değerlendirdi: Vatandaş enflasyon canavarına yenildi!

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Adayı TÜİK’in rakamlarını değerlendirdi: Vatandaş enflasyon canavarına yenildi!

10 Mayıs 2023 Çarşamba - 11:28




Alım gücünün iyice düştüğünü, halkın enflasyon canavarına yenildiğini ifade eden Aydın, “Günlerdir Trabzon’ sokaklarını geziyoruz, Herkesin derdi alım gücü” dedi.





YÜZDE 16’LIK ORAN…

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Adayı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Yavuz Aydın, Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı 2022 yılına ilişkin Yoksulluk ve Yaşam Koşulları İstatistiklerini değerlendirdi. Aydın, “TÜİK verileri açıklandı. ‘Maddi ve sosyal yoksunluk oranı’ yüzde 16,6 oldu” dedi.

HER 3 KİŞİDEN BİRİ

Aydın,  “Sürekli yoksulluk oranı ise yüzde 14 olarak hesaplandı. En dikkat çekici istatistik ise şöyle oluştu: Fertlerin yüzde 32,6'sı yoksulluk veya sosyal dışlanma riski altında kaldı, yani her 3 kişiden biri yoksulluk riski altında yaşıyor” diye konuştu.
 
MİLLET RAHATLAYACAK

İYİ Parti olarak önceliklerinin ekonomi olduğunu söyleyen Aydın, “Enflasyonu bitirecek ulusal programlarımız dışında, kısa vadede milletimizi rahatlatacak adımlar atacağız. En düşük memur maaşı asgari ücretin 2.5 katı olacak. Emekli ve emekçilere yüzde 50 zam yapılacak” dedi.

Haber: Safiye SELÇUK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap