SON DAKİKA



Haber > Trabzon > İyi Parti Trabzon İl Başkanı Kuvvetli, Karadeniz’e konuştu: Trabzon’u 4-2 alırız!

İyi Parti Trabzon İl Başkanı Kuvvetli, Karadeniz’e konuştu: Trabzon’u 4-2 alırız!

Karadeniz Özel

08 Şubat 2022 Salı - 13:26




İYİ Parti İl Başkan Kuvvetli: “2023 seçimleri öngörüldüğü vakitte yapıldığı takdirde, Millet İttifakı Trabzon’da 6 milletvekilinden 4’ünü alır. 2’si Cumhur İttifakı’na kalır.”





İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, beraberindeki parti yöneticileri ile birlikte Karadeniz Gazetesi’ni ziyaret ederek, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin ekonomik olarak zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Kuvvetli, “Türkiye’de 2008-2009’a kadar standartların altına olsa bile insanların gelirleri artmış, refah seviyeleri yükselmişti. Ancak 2011’den sonra ve akabinde Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi gibi bir ucube sistem geldikten sonra Türkiye’de ekonomik dengeler değişti. Türkiye artık sadece Cumhurbaşkanının ortaya koyduğu, bilimsel karşılığı olmayan faiz sebep, enflasyon sonuç gibi uygulamalarla yönetilmektedir. Türkiye ekonomisi bu tutum ve hareketlerle batırılma noktasına getirildi. AK Parti iktidarının toplumumuza vereceği bir şey kalmamıştır. Artık ‘Türkiye kötü yönetiliyor’ demiyoruz, ‘yönetilmiyor’ diyoruz… Millet canından bezmiş durumda. Bu sıkıntıdan çıkış yolu; hızlı erken genel seçimdir” dedi.

PROJELER VAATTE KALDI

Trabzon’un AK Parti döneminde kan kaybettiğini ifade eden Başkan Kuvvetli, “Trabzon Büyükşehir şuanda ama ben kentimizi büyükşehir görmüyorum. Çünkü Trabzon’u büyük yapacak projeler hayata geçirilemedi.  Trabzon’u gerçekten büyükşehir statüsüne çıkaracak projeler var… Bu projeler; her seçimde gündeme geldi ama maalesef hayata geçirilmedi. Örneğin; Trabzon’u büyütecek ve rahatlatacak olan Güney Çevre Yolu yapılmadı. Mersin-Arsin arasında olabilecek Hafif raylı sistem projesi de maalesef sadece seçim vaadi olarak kaldı. Trabzon’u dünyaya bağlayacak en önemli proje Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu hattıyla ilgilide bir adım atılmamıştır. Lojistik Merkez yapılacaktı Trabzon’a  oda Rize’nin İyidere ilçesine kaydırıldı. Dolayısıyla Trabzon’da sadece kaldırım yapıyorlar. Rutin çalışmalar dışında hiçbir çalışma yok. Kentimizi, büyükşehirler kategorisine çıkarılacak hiçbir proje hayata geçirilmemiştir” ifadelerini kullandı.

BİRİNCİ PARTİ ÇIKARIZ

2018 seçimlerinden bugüne oyunu artırarak yoluna devam eden tek partinin İYİ Parti olduğunu ifade eden Başkan Kuvvetli, “İYİ Parti’nin Trabzon’da yaptırdığı anketlerde oy oranı şuan itibariyle yüzde 19’dur. Yine anketlerde Cumhur ve Millet ittifakını kıyasladığımızda Millet İttifakı yüzde 38,5 Cumhur İttifakı da yüzde 41/42 bandında… Yeni kurulan partileri ayrı tutarak söylüyorum bu rakamları. Ben seçime kadar İYİ Parti’nin oyunun giderek artacağını, dolayısıyla AK Parti’nin de oy kaybedeceğini ve Türkiye’de olacağı gibi Trabzon’da da İYİ Parti’nin birinci parti olacağını öngörüyor, bu durumun önünde herhangi bir engel görmüyorum. İYİ Parti birinci parti olduktan sonra Millet İttifakı’nın mevcut bileşenleri ve Gelecek Partisi/DEVA Partisi’nin de ittifakın içerisinde katıldığı zaman Trabzon’da 6 milletvekilin 4’ünü alırız. Yani 4 millet ittifakı, 2 Cumhur İttifakı olur. Son zamanlarda İYİ Parti’ye büyük katılımlar oluyor. Bu katılımların yüzde 70’i AK Parti’den… ”

ORTAHİSAR İKİ İLÇE OLMALIYDI

Trabzon Büyükşehir olduğu dönemde merkez ilçenin (Ortahisar), 2 ilçeye bölünmesi gerektiğini ifade eden Kuvvetli şöyle devam etti: AK Parti’nin meselelere yaklaşımı seçim kaybetmeme üzerine olduğu için, her şeyi bu anlayışa göre bina etmişler. O dönem Trabzon’un merkezi iki ilçe olsaydı bir ilçeyi bugün Millet İttifakı almıştı. Dolayısıyla onlar Trabzon’u bir Ortahisar ilçesi yaparak kendi lehlerine bir üstünlük sağlamaya çalıştılar. Çünkü kentin bir bölgesi Millet İttifakı’nın ağırlıkta olduğu bir bölge, diğer bir bölge de Cumhur İttifakı’nın ağırlıkta olduğu bir bölge. Ama ikisini birleştirince Cumhur İttifakı’nın önde olabileceği bir öngörüyle tek ilçe yaptılar. Şunu ifade etmek isterim ki İYİ Parti ve Millet İttifakı iktidara geldiğinde Trabzon’da çok şey değişecektir, değişmesi gerekir.”
 
İl Başkanı Azmi Kuvvetli, beraberindekilerle birlikte Karadeniz Gazetesi Yayın Müdürü Asım Kemal Güner, Şirket Danışmanı Ahmet Firidin, Müessese Müdürü Gürhan Beşyıldız ve gazete çalışanlarıyla bir araya geldi.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap