SON DAKİKA



Haber > Trabzon > İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan emekçi kadınları ziyaret etti

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan emekçi kadınları ziyaret etti

26 Temmuz 2023 Çarşamba - 14:24




İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan Kadın Emeği Çarşısı Mor Pazarı ziyaret etti, emekçi kadınları dinledi.





İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan, Kadın Emeği Çarşısı Mor Pazarı ziyaret etti.

Burada tezgahlarını gezen Başkan, emekçi kadınların sorunlarını dinledi. Hayat pahalılığı olduğunu ve düzgün satış yapamadıklarını belirten emekçi kadınlar, Fatma Başkan’dan konuyu gündeme taşımasını istediler.

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan emekçi kadınları ziyaret etti

“SİFTAH BİLE YAPAMIYORLAR”

Konuyla alakalı açıklama yapan İYİ Parti İl Başkanı Fatma Başkan, “Dün emekçi kadınlarımızla bir araya geldik. Yaptıkları el emeği, göz nuru ürünleri inceledik. Gerçekten çok güzel işler ortaya çıkarmışlar. Kadınlara imkan verildiğinde neler yapabileceklerini göstermişler. Ortahisar Belediyesi de onlara destek olmak amacıyla belediyenin önünü ücretsiz tahsis etmiş. Fakat alan, şehrin çekim ve turizm noktalarından uzakta olduğu için emekçi kadınlarımız satış yapamıyor. Biz gittiğimiz zaman birçoğu daha siftah bile yapamamıştı. Zaten alım gücünün düşmesinden dolayı da satışlarda bir düşüş olduğunu belirttiler. Mevcut ekonomik koşullarda da geçinmek çok zor. Onların da satışların artması gerekiyor. Bunun için yetkililer adım atmalı.” şeklinde konuştu.

“YETKİLİLER ADIM ATMALI”

Emekçi kadınların insan yoğunluğunun daha fazla olduğu yerlerde tezgah açmaları gerektiğini belirten Fatma Başkan, “Emekçi kadınlarımıza, insan ve turist yoğunluğunun daha fazla olduğu yerlerde tezgah açma izni verilmesi gerekiyor. Zaten ayda iki kere açtıklarını belirttiler. Ancak insan yoğunluğundan uzak bir yerde olmaları dezavantaj. Öncelikle bunun halledilmesi gerekiyor. Bu noktada Meydan Parkı ve Ganita gibi yerlerde tezgahlarına izin verilmeli ve tezgahlar sürekli o noktalarda açılmalı. Böylece ürünleri daha rahat satarlar. Hem üretimleri artar hem de kadınlar daha çok teşvik edilmiş olur. Sonuçta ev ekonomisine katkıda bulunmak için çalışıp, üretiyorlar. Diğer türlü ciddi bir kazanç sağlayamadıklarından dolayı bırakmak zorunda kalabilirler. Bunun önüne geçmek, üretimi desteklemek için doğru destinasyonlar seçilmeli ve izinler verilmeli. Bu konuyla alakalı olan tüm paydaşlara sesleniyorum, kadınlarımız emeklerinin karşılığını alabilecek çekim noktalarında tezgah açabilsinler” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap