SON DAKİKA



Haber > Trabzon > İstinat değil hapishane duvarı

İstinat değil hapishane duvarı

22 Haziran 2019 Cumartesi - 13:29




Petekli Mahallesi’nde yapılan yanlışa kim dur diyecek





Sürmene’de önce kaçak denilip mühürlenen istinat duvarının daha yüksek şekilde yapılmasına ruhsat verilmesi tepkilere neden olurken, vatandaşlar ölüm ile burun buruna yaşar hale getirildi.  İlçe halkı belediyenin bu yanlışa dur demesini bekliyor.
 Sürmene’nin Petekli Mahallesi’nde kaçak ve ruhsatsız yapıldığı tespit edilen istinat duvarı için kaçak tespiti yapıldı, inşaatı mühürlendi, ceza kesildi. Vatandaş duvarın yıkılmasını beklerken, kaçak denilen duvarın bu kez ruhsatlandırılıp daha yüksek yapılmasına izin verilmesi, şaşkınlık yarattı. Yapılan istinat duvarının adeta hapishane duvarına dönüştüğü ve çevresindeki evleri doğal tehlikelere maruz bırakır duruma getirdiği iddia edildi. Doğal yüksekliğin üzerine toprak dolgu ve yığma taş ile yapılan duvar çevredeki evleri tehlike ile burun buruna getirirken duvarın adeta hapishane duvarı gibi yapılmasına göz yumulması çevre sakinleri tarafından tepki görmeye başladı.


EVLER GÖMÜLMÜŞ VAZİYETTE




Yörede yaşayan vatandaşlar “Büyük bölümü ruhsatsız, projesiz ve kontrolsüz yapılan istinat duvarı bölgemizin iklim koşullarına ve arazinin drenaj sağlayacak mühendislik ilkelerine göre yapılmadığı görülmekte. Türk Medeni Kanununun Komşu Hakkı 76 başlıklı 737. Maddesinde ‘Herkes taşınmaz mülkiyetinden doğan yetkilerini kullanırken, özellikle işletme faaliyeti sürdürürken komşularını olumsuz şekilde etkileyecek taşkınlıklardan kaçınmaktan yükümlüdür’ denilmesine rağmen, projesiz başlayan bu duvarın, insan hayatını tehlikeye atacak şekilde devamına izin verilmesi bizleri üzmekte. Duvar ile evlerimiz gömülmüş vaziyete düşürülmüştür” dediler.

SORUMLU BELEDİYE OLACAK




Sürmene Belediyesi’nin vatandaşı tehlike ile burun buruna getirmesine tepki gösteren yöre sakinleri, “İleride doğacak olumsuzlukların sorumlusu belediye olacaktır. Doğal tehlikelerin yaşanacağı aşikar olan bölgemizde önlem alınması yerine tetikleyen adımların atılmasına izin veren bu yanlışın düzeltilmesini istiyoruz” çağrısı yaptı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap