SON DAKİKA



Haber > Trabzon > İşte Türkiye’nin acı tablosu: acı, keder ve ızdırap… Çocukların Perişan ATAM!

İşte Türkiye’nin acı tablosu: acı, keder ve ızdırap… Çocukların Perişan ATAM!

Karadeniz Özel

24 Nisan 2022 Pazar - 13:05




Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan’ı günümüz Türkiyesi’nde çocuklar perişanlıkla geçiriyor… Bir tarafta hastalıkla mücadele eden çocuklar, diğer tarafta ise maddi imkansızlıkla mücadele edenler….





// Karadeniz Özel // Emin SARAÇ // 23 Nisan ülkemizde büyük anlamlar barındırmaktadır. Bir taraftan Meclis’in açılışı (23 Nisan 1920) diğer taraftan Büyük Önder’in bu günü çocuklara armağan etmesidir. Dünya üzerinde hiçbir lider bu kadar büyük bir günü çocuklara armağan etmemiştir. Evet, çok mutluyuz böyle bir lidere sahip olduğumuz için fakat gelin görün ki günümüzde çocuklarımıza hem bu kadar değer veremiyoruz hem de gerekli ekonomik şartları sağlayamıyoruz. Hal böyle olunca sokaklarda gezinen çocuklar sadece vitrine bakmakla yetiniyor.

KÜÇÜK BEDENDE BÜYÜK ACI: EGEMEN ÖZTÜRK

Diğer taraftan SMA hastası olan ve maddi imkansızlıklardan dolayı tedavi olamayan Egemen Öztürk… Küçücük bedenine dünyaları sığdıran Egemen için babası Trabzon’un en işlek caddesinde kampanya başlattı. Üstelik yardım isterken sesindeki tılsım, gözlerindeki korku o kadar büyüktü ki; “Çocuğuma yardım edin” sesi bütün caddeyi tutuyordu. hiçbir anne-baba yaşamamalı bunu… Tek temennimiz ve dualarımız Egemen’in bir an önce sağlığına kavuşması için. Halbuki bu hastalığın tedavisi devletimiz karşılamalı. Hiçbir çocuk-bebek bu acıya mahkum olmamalı.



İŞGÜCÜNDEKİ ÇOCUK ORANINDA ARTIŞ

Öte yandan hane halkı İşgücü Araştırması 2021 yılı sonuçları açıklandı. Araştırmaya göre; 15-17 yaş grubundaki çocukların işgücüne katılma oranı yüzde 16,4’e çıktı. Bu oran bir önceki yıl yüzde 16,2 idi. Kız çocukların işgücüne katılım oranının ise 2020’den 2021’e 0,9 puan arttığı görülüyor. İşgücüne katılma oranı cinsiyete göre incelendiğinde, bu oranın erkek çocuklar için yüzde 22,9, kız çocuklar için yüzde 9,5 olduğu görüldü. 2020’de ise bu oran erkek çocuklar için yüzde 23,4, kız çocuklar için yüzde 8,6 idi.

ATATÜRK NE DEMİŞTİ?

"Küçük hanımlar, küçük beyler... Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir bahtının aydınlığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız." M. K. Atatürk

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap