SON DAKİKA



Haber > Trabzon > İşçiler geçinemiyor gereğini yap başkan!

İşçiler geçinemiyor gereğini yap başkan!

25 Temmuz 2023 Salı - 10:58




CHP’li Meclis Üyesi Zorlu ORBEL işçilerinin maaşları için Başkan Genç’e seslendi.





ORBEL işçilerinin maaşlarının vergi nedeniyle 12 bin TL’ye kadar düştüğünü söyleyen Zorlu, “Sayın Genç işçilerimizi görmezden gelmeyi bırakmanız gerek. Acilen iyileştirme yapmanız gerek” dedi

MAAŞLAR ERİYİP GİTTİ

Trabzon’da Ortahisar Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu, ORBEL işçilerinin maaşlarının acilen iyileştirilmesi gerektiğini belirtti. İşçi maaşlarının yüksek enflasyon karşısında eriyip gittiğini ifade eden Zorlu, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç’e çağrıda bulundu.

ACİLEN İYİLEŞTİME ŞART

Zorlu, “2023 yılı başında Ortahisar ORBEL işçi kardeşlerimiz kötünün iyisi bir anlaşma ile 13 bin 500 TL maaş alabilmişti. 6 ay dolmadan ülkemizde yaşanan büyük ekonomik buhran sonucu ORBEL işçi maaşları vergi nedeniyle 12 bin TL civarına düşmüş durumda. Acilen iyileştirme yapmak gerek” dedi.

EV KİRALARI 10 BİN TL

Türkiye’deki bazı belediyelerde işçi ücretlerinin 21-24 bin TL’ye çıktığını hatırlatan Zorlu, “Sayın Ahmet Metin Genç'ten beklenti şehrimiz de 10 bin TL’den ucuz kiralık ev bulmak imkansızken, evli ve çocuk sahibi bir işçinin geçinmesi imkansız hale geldiğini fark edip gereğini yapmasıdır” diye konuştu.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap