SON DAKİKA



Haber > Trabzon > İnsan hayatı riske ediliyor...

İnsan hayatı riske ediliyor...

Karadeniz Özel

08 Nisan 2019 Pazartesi - 09:50




Bilimsel verilerin hiçe sayılarak dolgu işlemi yapıldığını kaydeden Muhçu, “Stad yapılması yanlıştı, hastane yapılması daha büyük yanlış olur. Zemin özellikleri dikkate alınmadan insan hayatı açıkça riske diliyor” dedi





Trabzon’da deniz dolgusu üzerine inşa edilen Akyazı Stadı’nda henüz 2 yıl geçmesine rağmen oluşan çatlaklar aynı bölge üzerine yapılması planlana şehir hastanesi konusunda kafaları karıştırmıştı. Konuyla ilgili görüşlerini bildiren TMMOB Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhçu, “Trabzon’un elinde kalan son koy dolgu alanı olarak kullanıldı. Zemin yapısı, jeolojik özellikleri dikkate alınmadan ıslah çalışması yapılmadan dolgu işlemi gerçekleştirildi. Çürük dayanıksız, dolgu malzemesi niteliği taşımayan malzeme kullanıldı” dedi.

UYARILAR DİNLENMEDİ

Bilimsel verilerin hiçe sayıldığını kaydeden Muhçu, “Bu nedenle de ciddi bir taşıyıcılık sorunu var zeminin. Koy doğa koşullarına açık. Gelecekte buradaki dolgu ve yapılaşmaya dalgaların zarar vermeyeceğinin hiçbir güvencesi yok. İşte bu koşullarda ne yazık ki yapılan hiçbir uyarı dikkate alınmadan Akyazı tesisleri inşa edildi ve kısa bir süre sonra zemin sorunlarıyla baş başa kaldı. Gözler görünür nitelikteki çatlaklar gelecekte nasıl bir süreç oluşacağı endişe vermektedir” diye konuştu.




CİDDİ SORUNLARA YOL AÇAR

Yeni bir yapılaşmanın daya büyük sorunlara yol açacağını ifade eden Muhçu, konuşmasını şöyle sürdürdü: Bütün bunlara rağmen dolgu alanı üzerine yeni yapılaşmaların öngörülmesi ve bu çerçevede insan yaşamı açısından son derece önemli olan bir hastane inşaatının yapılmasının öngörülmesi ise ciddi sorunlara yol açabilir. Doğa koşullarına açık bir yerde hastane yapılması halinde burada olası bir durumda can ve mal kaybı yaşanacaktır. İnsan hayatı açıkça riske edilmektedir. Bundan mutlaka vazgeçilmelidir.




Haber: Fatih SAYGIN
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap