SON DAKİKA



Haber > Trabzon > İNANMASAYDIK 6-0 YAZMAZDIK!

İNANMASAYDIK 6-0 YAZMAZDIK!

31 Mayıs 2018 Perşembe - 09:30




AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, 24 Haziran seçimleri için iddialı konuştu. Adayların hepsine güvenin tam olduğunu belirten Revi, ‘İnanmasaydı





Yaklaşan 24 Haziran seçimleri öncesi siyasi partiler saha çalışmalarını hızlandırdı. Her seçim çıtayı yükselten AK Parti Trabzon İl Başkanlığı bu seçimde de iddiasını ortaya koydu. AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, gazetemiz Bölge Haberler Müdürü Selahattin Özcan’ın sorularını yanıtladı.

■Seçim sürecinde nasıl bir çalışma temposundan geçiyorsunuz, çalışmalarınız nelerdir?

 “Zaten 25 Mart da kongremizi yaptık. Yaklaşık 1 ay sonrada seçim kararı alındı. Seçim kararı alındıktan sonra seçim koordinatör merkezini oluşturduk. Daha sonra aday adaylarımızı ilçelere gönderdik. Orada kendilerini tanıttılar, çalışmalarını yürüttüler. Sonra merkezde bir tanıtım oldu.  Sonrasında temayül yoklaması yaptık. Daha sonra da Milletvekillerimiz hariç aday adaylarımız Ankara’da mülakata katıldılar. Aday listemiz ortaya çıktı. Bu süreçte de biz çalışmalarımızı sürdürdük. Aday adaylarımız belli olduktan sonra önce Ankara’da sonrada burada bir tanıtım yapıldı. Geçen cumartesi tanıtımı gerçekleştirdik.” 

SEÇİM HAFIZAMIZ VAR

“Bu süreç içerisinde hemen seçim kararı alınır alınmaz seçim koordinasyon merkezi oluşturduk. Hasan Dilekoğlu başkanlığında. İlçelerde de tabi seçim koordinasyon merkezleri oluştu. Zaten bizin bir seçimlerle ilgili hafızamız ve sistemimiz var. Genel merkezde de toplantılar yapıldı. 6 kişi bu toplantıya gittik. Dönüşte tabi ilçe başkanları belediye başkanları ilçe seçim merkezlerimizle bu bilgileri paylaştık. Şimdi sahaya yayıldık. 6 adayımızın, il başkanlığının ve belediye başkanlarının ayrı ayrı programları var. Programlar çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”


■ Oluşturulan milletvekili listesi şehirde ‘zayıf liste’ algısı yarattı. Bir bakan profili arandı, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

 “Liste bir sürü aşamalardan geçerek oluşturuldu. Bizlerin de çalışmaları oldu. Aday adayları mülakata girdi. Tüm bu çalışmalar toparlandı ve Cumhurbaşkanımızın masasına koyuldu. Cumhurbaşkanımız da değerlendirdi. Adaylarımızın hepsi donanımlı ve partinin çeşitli kademelerinde çalışmış isimlerdir. Vatandaşların ne söylediği bizim için önemli ama listemiz çalışkan bir liste. Umarım her şey çok güzel olacak.”

■ Bahar Ayvazoğlu ismi, il kadın kolları başkanlığı döneminde de tartışılmıştı, eşinin atamasında da tartışılmıştı şimdi listeye girdi yine tartışılıyor, neden?

“Olaya işini yapabiliyor mu, yapamıyor mu diye bakmak lazım. Eşinin, İl Kültür ve Turizm Müdürü olması Bahar hanımın tercihi değil, yetkili kişiler bir değerlendirme yaptılar ve uygun kişinin Ali Ayvazoğlu olduğuna karar verdiler. Görevi de hakkıyla yapıyor. Bahar hanım, bir sürü kademelerde kuruluştan itibaren çalışmış bir teşkilat mensubu. Vatandaşın beklentisi var ama hak edenin de hak ettiği yerde olması gerekiyor. Göreve gelenin başarısına bakmak lazım, ötekisi haksızlık olur.”

PROBLEMLER OLABİLİR AMA...


“Bakanımız Süleyman Soylu bugün şehrimizde. Önce Of’ta, sonra Araklı’da oradan sonra da Akçaabat’ta halkla buluşacak. Ortahisar’da da Bakanlığın düzenlediği iftar programımız olacak.”

 ■ Bakan Soylu’nun İstanbul’a çekilmesinde Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile yaşadığı öne sürülen kriz ya da mitingde yapmış olduğu veda gibi alıgılanan konuşması mı etkili oldu?

“Listelerde önemli isimler yer aldı. Sayın Bakanımızda bu bağlamda İstanbul’dan gösterildi. Bahsetmiş olduğunuz meselelerle uzaktan yakından ilgisi yok. Sonuçta İl Başkanı olarak bunun böyle olmadığını biliyorum. Biz burada çok güzel çalışmalar yaptık tabi ki ufak tefek problemler olabilir ama bunlar kısa vadede ortadan kalktı. Sayın Bakanımızın buradan devam etmesini isterdik.”

BİZ HAZIRIZ

■ Trabzon’da seçim havası yok. Seçim havasını şehirde ne zaman hissedeceğiz?


“Yüksek Seçim Kurulu’nun hazırlamış olduğu bir seçim takvimi var. 5 Haziran’dan sonra bayraklarımızla, broşürlerimizle, giydirilmiş araçlarımızla seçime çalışacağız. Her şeyimiz hazır. Diğer kampanyaları nasıl yürüttüysek bu kampanyayı da öyle yürüteceğiz. Bu bizim dördüncü seçimimiz olacak. Tecrübeli isimlerden oluşuyoruz. Şu an yoğun olarak sahadayız.”

HAK ETTİĞİNİ GÖRECEKSİNİZ

■ Trabzon’da bugüne kadar 1. sıra adayları hep güçlü isimler oldu. Ağabeylik misyonu yüklendiler. Muhammet Balta bu misyonu yüklenebilecek mi?

“Partimizin omurgası Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız. Birçok şeye bakılıyor. Muhammet Balta genç yaşında İl Genel Meclis Üyeliği yapmış, İl Genel Meclis Başkanlığı Yardımcılığı, İl Başkanlığı, Bakan Yardımcılığı şimdi Milletvekilliği yapan bir isim. Dolayısıyla bu işi yapabilecek kapasitede birisi. Vatandaşın değerlendirmesini dikkate alıyoruz. Her gün her saat başı değerlendirme yapıyoruz. Muhammet Balta ve diğer adaylarında özgeçmişlerine baktığımızda hak ettiklerini göreceksiniz.”

İl Başkanı olarak her seçim çıtayı yükseltiyorsunuz, bu seçim hedef ne?


“Bir görselimiz vardı 6-0 diye. İnandığımız için bunu paylaştık. İnanmasaydık 6-0 yazmazdık. Geçtiğimiz seçimde 5-1 yaptık. Rakamlara baktığımızda partimizin oy potansiyeli bizi doğruluyor. Ama her hedef büyüttüğümüzde kapattığımız aralık geniş bir aralık. Bizim için mümkün olabilecek bir durum.”

BURADA YAŞAMIYOR

■ CHP Milletvekili Haluk Pekşen’in listede gösterilmemesini nasıl buldunuz?

“Prensip olarak mecbur kalmadıkça diğer partilerin süreçleriyle ilgili konuşmayı istemiyorum. Her söylediklerine cevap verme durumumuz olmuyor. O kadar çok konuşuyorlar ki hepsine cevap versek işlerimiz aksar. Haluk Pekşen ile ilgili birkaç sefer şunu dedim. Her gün açıklamalar geliyordu ama Ankara’dan geliyordu. Bu açıklamalarda çok ciddi eksiklikler oluyordu ve sürekli düzeltme geçiyorlardı. Trabzon’la ilgili bazı şeyleri bilmemesi normal çünkü burada yaşamıyor.”

KIYAMET KOPMAZ!


■ Seçime gidiyoruz, Trabzon’a vaatleriniz neler olacak?

“İkinci Devlet Üniversitesi, Şehir Hastanesi, Yatırım Adası, Demiryolu ile ilgili 2,5 yılda çok ciddi adımlar atıldı. Yeni cazibe alanları oluşturuldu. Özellikle hükümet konakları ve okullarla ilgili güzel çalışmalar yapıldı. 80 milyon civarında KÖYDES’ten para aktarıldı ve betonlamalar yapıldı. Bütün ilçelerimizde önemli işler yapıldı. Geldiğimiz noktada mesafe alındı. Biz ortaya proje koyarken oturarak çalışmıyoruz, istişare yapıyoruz. Yeni projeler ortaya koyacağız ama büyük projelerin tamamlanması da çok önemli.”

■ Bugüne kadar iktidarda olan bir partisiniz. Tersi bir durum yaşanıp muhalefete düşerseniz ne olur?

“Bizim öyle bir niyetimiz yok. Ama bu da kıyametin kopacağı anlamına gelmiyor.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap