SON DAKİKA



Haber > Trabzon > İmar barışı'nda harç şoku!

İmar barışı'nda harç şoku!

05 Şubat 2019 Salı - 09:50




Son olarak 30 Haziran 2019’a kadar uzatılan İmar Barışı’nda Temmuz ayında yayınlanan genelge sonrası yapı kayıt belgesini alan vatandaş cins değişikli





Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 8 Haziran 2018’de uygulamaya koyulan ve son olarak 30 Haziran 2019’a kadar uzatılan İmar Barışı’nda harç çelişkisi yaşanıyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nce 2018 Temmuz ayında yayımlanan genelge sonrası vatandaşın yapı kayıt belgesi aldığı taşınmazı tapuya işletmek için yapıya cins değişikliği yaptırması gerektiği belirtiliyor.

AYNI BEDEL İKİ KEZ ÖDENİYOR

2018/8 sayılı genelgeye göre Taşınmaz malikinin öncelikle özel harita bürosundan zemin tespit tutanağı düzenletmesi gerekiyor. Ayrıca vatandaş yapı kayıt belgesi almasıyla işlemi bitmiyor. İmar barışı kapsamında tapuda yapılacak cins değişikliği için 2018/8 sayılı genelgeye göre harç alınıyor. Bu genelgenin tapu müdürlüğünce yapılacak işlemler başlığı altında 5’inci maddeye göre yapı kayıt belgesi alırken ödenen bedel kadar bir bedel ödemesi gerektiği yazıyor.

BİLMEYENLER VAZGEÇİYOR


Yapısını tapuya işletmek için cins değişikliği yaptırmaya gelen vatandaşların birçoğunun önüne gelen yeni bedelden haberi olmuyor. Cins değişikliği işlemi yaparken yapı kayıt belgesi alırken ödenen bedel kadar bir bedel ödemesi gerektiğiyle karşılaşan vatandaşlar şaşkına dönüyor. Bu kısmını bilmeyen vatandaşların kimi vazgeçmek durumunda kalıyor.

Haber: Fatih SAYGIN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap