SON DAKİKA



Haber > Trabzon > İDEOLOJİK BİR YAKLAŞIM!

İDEOLOJİK BİR YAKLAŞIM!

12 Nisan 2018 Perşembe - 09:00




Ayasofya Camii tartışmalarına Genel Müdür noktayı koydu:





Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, müze iken 2013 yılında tekrar camiye çevrilen Ayasofya Camii için yeniden müze olacak tartışmalarını ideolojik bir yaklaşım olarak değerlendirdi.

İTİRAZ ÜZERİNE

■ Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Ayasofya Camii’nde incelemelerde bulundu. Ertem, Koruma Kurulu’nun onayladığı restorasyon projesi için Mimarlar Odası Genel Merkezi’nin itirazını “Mahkeme yerinde görerek restorasyon projesini iptal etti” yönündeki haberler ve kamuoyunda oluşan algı üzerine açıklamada bulundu.

YENİDEN İHALE!

■ Trabzon’da konu ile ilgili yetkililerden bilgi alan Ertem daha sonra Ayasofya Cami'nde açıklama yaparak, “Burası kesinlikle müze olmayacak. Cami olarak varlığını sürdürmesi için restorasyon ile ilgili yeniden ihaleye çıkılacak. Bu anıtsal yapı için en uygun kullanım şekli cami olarak varlığını sürdürmesidir” dedi.


5 YIL ZAMAN GEÇTİ

Ertem ayrıca, “Buranın 2013’te Ramazan’da ilk defa Cuma namazı ile ibadete açılarak hizmet vermesine tanıklık etmiştik. Üzerinden 5 yıla yakın bir zaman geçti ancak bu süreçte Mimarlar Odası sürekli burası ile alakalı bir tavır ortaya koydu. Bu tavra asla ve asla saygı duymuyorum. Müze talebi tamamen ideolojik bir yaklaşımdır” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap