SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Hüseyin Örs’ten “dünyanın fındığı burada” kampanyasına destek

Hüseyin Örs’ten “dünyanın fındığı burada” kampanyasına destek

02 Ağustos 2019 Cuma - 16:55




İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin ÖRS TBMM’de yaptığı basın toplantısında TSİAD’ın “#dünyanınfındığıburada” kampanyasına destek istedi.





Türk fındığın Dünya piyasalarındaki durumunu anlatan Örs, Trabzon Ticaret Borsası’nın desteklediği, Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği’nce fındığın her yönüyle konuşulması ve farkındalık yaratılması adına 2-8 Ağustos tarihleri arasında düzenleyeceği “#dünyanınfındığıburada” sosyal medya organizasyonuna da destek verdi.

Örs yaptığı basın toplantısında, Dünya fındık üretimindeki payımızın azalma eğilimi gösterdiğini söyleyerek “Üretim yapılan fındık alanlarını artırmaktan ziyade; üreticiye destek verilerek ve üretici daha bilinçli hale getirerek mevcut alandan daha fazla ve daha kaliteli ürün almak gerekmektedir. Verim ve kaliteyi artırmadan dünya piyasalarındaki mevcut yer; her geçen gün pozisyon kaybedecektir. Türkiye fındık üretiminde ilk sırada olmakla birlikte, fiyatların belirlenmesinde etkili olamamaktadır. Fındık fiyatları, fındık üreticisi olmamasına rağmen, çok düşük fiyatla satın aldığı fındığı işleyip ihraç eden Almanya`da; Hamburg Fındık Borsası`nda belirlenmektedir. Ülkemizin bu üretim gücü ile dünya piyasalarında ürün arzında belirleyici ve düzenleyici bir aktör olarak rol alması sağlanmalıdır.” dedi.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs fındığın ihracat ürünü olarak önemini belirtirken sadece dış piyasaya satılan bir ürün olarak görülmemesi gerektiğine de değindi. Örs ”Bölgemizdeki fındık alanları ve fabrikaları “AGRO TURİZM” denilen, tarım arazilerinin incelenmesi, ürünün özelliklerinin öğrenilmesi, toplanması gibi faaliyetleri kapsayan turistik faaliyetlere dönüştürülmeli, hasat şenlikleri desteklenmeli ve geliştirilmelidir.” dedi.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin ÖRS basın toplantısının son bölümünde, Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği’nce düzenlenen ve Trabzon Ticaret Borsası tarafından desteklenen “#dünyanınfındığıburada” farkındalık organizasyonu gündeme getirdi.

Örs, TSİAD’ın organizasyonu ile ilgili olarak şunları şöyledi: “Fındığın iç piyasada da tanıtımı yapılmalı, kullanımının artırılması teşvik edilmelidir. Bu noktada Trabzon Sanayici ve İş Adamları Derneği; Trabzon Ticaret Borsası’nın desteği ile fındık çok yönlü konuşulsun amacıyla “Dünyanın Fındığı Burada” sloganı ile bir farkındalık organizasyonu yapıyor. 2-8 Ağustos tarihleri arasında sosyal medya hesaplarından herkesi “#dünyanınfındığıburada” hastahgi ile paylaşımlar yapmaya davet ediyorlar. Dünyanın fındığını biz ürettiğimize göre “dünyanınfındığı burada” demeli, fındığa sahip çıkmalıyız. Ben de herkesi fındığın tanıtımına katkı vermeye davet ediyorum. 2-8 Ağustos tarihleri arasında “#dünyanınfındığıburada” demeye, ihracattaki pozisyonumuzu korurken dünyanın fındığını Türkiye’de de tüketmeye davet ediyorum."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap