SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Hüseyin Örs; "Millet iradesi yok sayılmıştır"

Hüseyin Örs; "Millet iradesi yok sayılmıştır"

07 Mayıs 2019 Salı - 14:38




Hüseyin Örs İstanbul Seçimlerinin yenilenmesi ile ilgili önemli açıklama...





İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Yüksek Seçim Kurulunun İstanbul seçimlerinin yenilenmesi yönündeki kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Millet iradesinin yok sayıldığını iddia eden Örs; “İstanbul seçimlerinin tekrarlanması kararıyla, millet iradesi yok sayılmıştır. Artık tuz koktu diyebiliriz. İnsanların demokratik yöntemlerle iktidara gelme ümitleri, halkın iradesinin sandığa ve yönetime yansıması ilkesi yerle bir edilmiştir.” dedi.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs yaptığı  açıklamada "YSK’ya göre aynı sandıkta bulunan aynı zarftaki seçmenin oyu ilçe belediyesinde, belediye meclisinde ve muhtarlıkta geçerli, Büyükşehirde geçersiz. Gerekçe sandık kurulunun teşekkülünde kanunsuzluk varmış! Aslında tam bir çifte standart var!” İfadelerini kullandı.




Örs açıklamasında "YSK'ya göre Büyükşehir için kanunsuz olan sandık kurulu, ilçe belediye başkanlıkları, belediye meclisleri, muhtarlar için sorun olmuyor mu?  Kanunsuzluk varsa  her seçim için uygulanması gerekmez mi? Kaldı ki; sandık kurulunu teşekkül ettiren YSK'nın kendisi değil mi?" diye sordu.

Yargının ve demokrasinin kurallarına hiç kimsenin müdahale hakkı olmadığını söyleyen Dr. Hüseyin Örs; “Daha önceki seçimlerde olduğu gibi 31 Mart yerel seçimlerinde de millet sözünü söylemiş ve tercihini yapmıştır. Saygı duymak gerekirken, milletin iradesini hiçe saymak son derece yanlış, son derece hukuksuzdur. Biz her dönem sandıktan çıkan sonuçlara ve Türk halkının kararına saygı duyduk. Beklentimiz de bu yöndedir. İktidar yanlış ve yersiz bir tutum içerisindedir. Bu durum ülke saygınlığına ve milletin birlik beraberliğine zarar vermektedir. Hukukun üstünlüğünün yok olması,  insanların kutuplaştırılması ve ayrıştırılmasının Türk Milleti’ne hiçbir fayda sağlamayacağı bilinmelidir. Hiç kimsenin demokrasi ve yargıya müdahale etme hakkı yoktur. İnanıyoruz ki; milletimiz yine üzerine düşeni yapacak ve her şey çok güzel olacak.” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap