SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Hüseyin Örs; ''Afet deyip geçmek yanlış''

Hüseyin Örs; ''Afet deyip geçmek yanlış''

20 Haziran 2019 Perşembe - 16:54




Yaşanan felaketleri afet deyip geçilmemesi gerektiğini kaydeden Örs, “Doğa olaylarını normal karşılayıp birçok etkeni görmezden gelmek başka felaketlere yol açabilir”dedi.





Trabzon’un Araklı ilçesinde yaşanan sel felaketi üzerine bir basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, doğa olaylarının normal karşılanmasın başka felaketlere yol açabileceğini belirtti. Bölgede incelemelerde bulunduğunu kaydeden Örs, “Görünenden daha fazla mağduriyet var. Felaketin yaşandığı bölgede birçok bina yıkıldı ve kullanılamaz hale geldi. Bölgedeki okulda o gün öğrenci olmaması Allah’ın takdiri. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı diyorum” dedi.

YAPILAŞMAYA DİKKAT EDİLMELİ

Afetler için tedbirli davranılması gerektiğini vurgulayan Örs, “Doğa olaylarını normal karşılayıp birçok etkeni görmezden gelmek başka felaketlere yol açabilir. Afetleri konuşurken öncesinde ve sonrasında alınması gereken tedbirlerin konuşulması gerekir. Trabzon’da maalesef çarpık yapılaşma dere yataklarında da binaların oluşmasına neden olmuştur. Bölgemizde dere yataklarındaki yapılaşmanın bir an önce önüne geçilmelidir. Vatandaşlarımız da bu konuda bilinçlendirilmelidir. Dere ıslah çalışmaları da bölgemizde çok önemlidir. Bölgemiz ihmal edilecek bir bölge değildir” diye konuştu.




 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap