SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Hiç doğru iş yapmayacak mıyız?

Hiç doğru iş yapmayacak mıyız?

14 Aralık 2018 Cuma - 17:50




Beşikdüzü Kentsel Dönüşüm ve Gelişim alanı ile ilgili Trabzon Bölge Mahkemesi’nin ‘Yürütmeyi Durdurma’ kararı nedeniyle imar planı değişikliğine gidil





Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısının son gününde ipler koptu. Meclis sıralarında muhalefetin muhalefet etmesi alışılagelmişken iktidarın kendi içinde muhalefet olması şaşkınlık yarattı. İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen Beşikdüzü Kentsel Dönüşüm ve Gelişim alanı ile ilgili Trabzon Bölge Mahkemesi’nin ‘Yürütmeyi Durdurma’ kararı nedeniyle imar planı değişikliğine gidiliyor olması tartışma yarattı. Bilirkişi raporuna göre mevcut alanlardan ticari alanlar çıkartılarak parklar büyütüldü, dini, eğitim ve sağlık alanları eklendi. Yeni imar planı bilirkişi raporuna göre revize edilerek meclise geldi.

VİCDANLARI KARARTMAYALIM

CHP’li Meclis Üyesi Burhan Cahit Erdem ‘Nerede değişiklik, bu madde yine iptal gerekçesiyle gelecek’ diyerek alanda revize yapılmadığını söyledi. Bu sırada söz alan AK Partili Meclis Üyesi Türkay Güdü, “Hem hukuki hem de vicdani gerekçelerle ‘hayır oyu’ vereceğim. 781 itiraz oldu şimdi önümüze geldi. Bu gelişme için ‘biz hiç doğru iş yapmayacak mıyız 781 itiraz nedir’ dedim. Gelin vicdanları karartmayalım halkın ve yargının isteklerine kulak verelim. Meclisteki arkadaşların vicdanına bırakıyorum” diyerek itiraflarda bulundu. Güdü’nün bu konuşmasına AK Partili Cengiz Demir’ de destek vererek, “1/5000 binlik imar planı yapılıyor kimsenin haberi yok” dedi.

NAZARDAN KORKTUM

Bu serzenişler üzerine söz alan Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu kısmen konuşmalara hak vererek, “Beşikdüzü’nün ideolojik bir yapısı ve bu yapı kaşınarak işler bu noktaya geldi. Hatamızdan dönmeyi fazilet biliriz. 781 itirazın 45 tanesi dava açtı. 6 tanesi turizm amaçlı tesisle ilgiliydi. Bazı şeyleri paylaşmadık çünkü nazar değmesinden korktuk. Bilirkişi raporunu da aldık kabul ettik” ifadelerine yer verdi. Tüm itirazlara rağmen birkaç CHP’li, MHP’li ve AK Partilinin red vermesine karşılık meclis üyelerinin vicdanına bırakılan kentsel dönüşüm ve gelişim alanı imar planı değişikliği oy çokluğuyla meclisten geçti.


Meryem Akgün

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap