SON DAKİKA



Haber > Trabzon > HES var bilgi yok

HES var bilgi yok

Karadeniz Özel

30 Haziran 2019 Pazar - 10:43




Düzköy’de daha önce vatandaşların tepkisiyle iptal edilen ve sessizce yeniden projesine başlanan HES projesi ile ilgili yapılan bilgi edinme başvurusuna ‘ticari sır’ gerekçesiyle yanıt verilmedi.





// Karadeniz Özel // Fatih SAYGIN // Trabzon’un Düzköy İlçesi sınırları içindeki Kale Deresi üzerinde yapımı planlanan HES ile ilgili bilgi edinme kapsamında yapılan başvuruya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü “ticari sır” diyerek yanıt vermedi. Karara tepki göstere Düzköy Çevre Platformu Sözcüsü Yakup Civelek, “Bölgede yaşayan yurttaşlar olarak projenin kapsamını öğrenmek yasal hakkımız. Bu yasal hak çerçevesinde yaptığım başvuruya verilen yanıtta şirketin gözetildiğine tanık olduk. Yanı başımıza yapılacak HES ile ilgili bilgi paylaşılmıyor” diye konuştu.

İHLAL DOĞURDU

Proje hakkında bilgi verilmeyerek insanların dava açması önünde engel oluşturulduğunu kaydeden avukat Ozan Karagöz , “Çevre hakkı, Düzköylülere, üçüncü kişilerin tehlikeli faaliyetlerden kaçınmasını ve kaliteli bir çevrede yaşamak için, kamu makamları ve ilgililerden, Çevre Kanunu gereğince gerekli ve zorunlu şartların sağlanmasını istemeye yetki veren bir haktır. Valiliğin ÇED sürecini ticari sır olarak yurttaşlardan gizleyen işlemi, Düzköylülerin, Anayasa gereğince hukuksal bir talep hakkı sağlayan Çevre Hakkı ve Bilgi Edinme Haklarının açıkça ihlal edilmesi sonucunu doğurmuştur” diye konuştu.



 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap