SON DAKİKA



Haber > Trabzon > HES felaketi istemiyoruz!

HES felaketi istemiyoruz!

Karadeniz Özel

26 Haziran 2019 Çarşamba - 16:26




Karadeniz doğal afetlerle boğuşuyor ama ders alan yok





// Karadeniz Özel // Fatih SAYGIN // Trabzon’u ve Doğu Karadeniz’i son 15 yılda esir alan hidroelektrik santrallerinin (HES) ekolojiye verdiği zarar son yıllarda yaşanan çevre felaketleriyle ortaya çıkmaya başladı. Son olarak Araklı’da yaşanan sel felaketinde 8 kişi ölmüş, 2 kişi de kaybolarak hala aranır durumdaydı. Buna rağmen Trabzon’da yeni HES projeleri var hızıyla uygulanmaya devam ediyor. Maçka Acısu Deresi üzerinde ve Düzköy Galanima Deresi üzerinde HES projeleri uygulanmaya konulmak isteniyor.

Düzköy Çevre Platformu Sözcüsü Yakup Civelek, yaşanan felaketlerin göz önüne alınması gerektiğini kaydederek, “HES’ler Avrupa’da yasaklandı fakat Türkiye’de hala yapılıyor ve sonuçlarını biz yaşıyoruz. Yeni felaketlere yol açılmaması için bu projenin durdurulmasını istiyoruz. HES demek vadimizin doğal yapısının katledilmesi demek. Düzköy halkı olarak bu olumsuzluklara karşı suyumuza, doğamıza ve hayatımıza sahip çıkacağımızın bilinmesini istiyoruz” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap