SON DAKİKA



Haber > Trabzon > HES Adalet tanımıyor!

HES Adalet tanımıyor!

04 Ekim 2018 Perşembe - 13:32




Maçka Akarsu’da aynı vadide 6. HES’i yapmak isteyen firma, bütün karar mercilerinden veto yedi ama kural tanımayarak süreci yeniden başlatıyor...





Trabzon - Maçka ilçesi Akarsu Mahallesi’nde yapılmak istenen Larhan Regülatörü, Büyükşehir Belediyesi 24.11.2017 tarihli Meclis kararıyla oy birliğiyle reddedilmesine rağmen HES firması kararı hiçe sayıp, çalışma yapmış, mahalle sakinleri de isyan etmişti.
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nin HES projesini reddeden kararının arkasında duran mahalle sakinleri adına Serkan Yıldız,
“Eğer HES yapılırsa aynı vadide 6. HES olacak. Burada sit alanında tescilli bir mağaramız var, aynı zamanda iki tane de şapel var.Trabzon Büyükşehir Belediyesi bu kararı iptal etmiştir. Buna rağmen ilgili firma bu projeyi diğer kurumlar üzerinden uygulamaya koymak istiyor” dedi.

BU NE İSTİKRAR?

Larhan Regülatörü, Büyükşehir Belediye Meclis kararına rağmen yapılmaya devam edilince konu Trabzon İdare Mahkemesi’ne usul ve yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle taşındı. Trabzon İdare Mahkemesi de HES için ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararının hukuka aykırı olduğu kararını verdi, temyiz yolunu da kapattı. Bu karar neticesinde Trabzon İdare Mahkemesi’nden, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nden ve vatandaştan veto yiyen firma pes etmeyerek süreci yeniden başlattı ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne HES için yeniden başvuru yaptı. Başvuru neticesinde mahalle muhtarlığına tebligat geldi. Mahalle sakini Serkan Yıldız, “Firma süreci yeniden başlatıyormuş. Bunun için mahallede bir toplantı yapılıp, görüşlerimiz alınacakmış. Görüşümüz belli: HES istemiyoruz, bütün karar mercileri de bu yönde karar vermiş” diyerek isyan etti.

Haber: Meryem AKGÜN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
HES

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap