SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Haydar Revi: Yenilen pehlivan güreşe doymazmış

Haydar Revi: Yenilen pehlivan güreşe doymazmış

12 Aralık 2020 Cumartesi - 15:17




AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi muhalefetin erken seçim talebine cevap verdi.





AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’yi parti il binasında ziyaret eden gazetemiz Genel Yayın Müdürü Asım Kemal Güner ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Meryem Akgün gündeme dair söyleşi gerçekleştirdi. Yerel gündemle birlikte ülke gündeminin de değerlendirildiği ziyarette Revi çok çarpıcı açıklamalar yaptı:

TRABZON’DA KONGRE SÜRECİ

“5 Eylül’de kongre sürecimiz başladı. Planladığımız takvime göre ilçe kongrelerimizi gerçekleştirdik. Sadece Çarşıbaşı kongremizi ileri bir tarihe ertelemiştik. Geçtiğimiz hafta Çarşıbaşı’nda mevcut ilçe başkanımız yeniden teşkilatı oluşturmak adına görevlendirildi. Yapmadığımız bir tek Ortahisar kongremiz kaldı. Ortahisar için 25 Ekim’de kongre gerçekleştirecektik fakat öncesinde Akçaabat kongremize katılan Genel Başkan Yardımcımızın testi pozitif çıkınca kongremizi 8 Kasım’a öteledik. 8 Kasım’da da genel merkezin programı müsait olmayınca kongremiz yine ötelendi. Akabinde Sayın Genel Başkanımızın da açıkladığı gibi kongre süreci durduruldu.”



58 KONGRENiN 48’i TAMAM

“İl kongremiz için tarih belli değil. Yapılan yeni çalışmada inşallah bizim  il kongremizin tarihi de belli olacak. Aslına bakarsınız bizim il kongremiz gecikmiş değil, Sayın Genel Başkanımız öne almıştı, şimdi pandemi süreci olunca normal süresine denk geldi. Şunu da belirtmek isterim ki biz kongrelerimizde sadece ana kademe seçimi yapmıyoruz. Kadın Kolları, Gençlik Kolları kongrelerini de yapıyoruz ve aynı hassasiyetle yapıyoruz. Toplamda 58 kongremiz var, şimdiye kadar 48 kongremizi gerçekleştirdik. İkinci kez il teşkilatı olarak kongre sürecini yürütüyoruz. Bugüne kadar eksiğimiz, aksaklığımız olmadı.”

PANDEMiDE KİMSEYE KAPILARI KAPATMADIK

“Genel Merkezimizin talimatları doğrultusunda diğer kamu kurum ve kuruluşları ile iletişim halinde üzerimize düşeni yaptık. Yeni bir süreç başladı. Genel Merkezimizin talimatı ile haziran ayından itibaren teşkilatlarımızdan şunu istedik: Tedbirler kapsamında parti binalarının açık tutulması, vatandaşla ilgilenilmesi, vatandaşı daha çok dinleyerek sorunların çözülmesi yönünde talimatlandırdık. Sayın Genel Başkanımızın da söylediği gibi üç kuralı da unutmadan maske,   mesafe, hijyen diyerek parti binalarının kapılarını kapatmadık. Belki çalışan kişi sayısını azalttık ama buradaydık. Faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.”

MUHALEFETİN ERKEN SEÇİM SÖYLEMİ…

“Partimizde 17 yılı aktif olarak çalışarak geçirdim. Çok sayıda seçim ve referandum yapıldı. Bu seçimlerin hepsinden AK Partimiz alnının akıyla çıktı. Kullandığımız bir atasözü var ‘Demek ki yenilen pehlivan güreşe doymuyor.’ Kıymetli Genel Başkanımız her defasında söylüyor: ‘Genel seçimler 2023’te, yerel seçimler ise 2024’te...’ Ülkede seçimin niye konuşulduğunu anlamakta güçlük çekiyorum. Kaldı ki bundan önce de seçimler yapıldı ve AK Parti bunların tamamından başarıyla çıktı. Tercih milletin tercihi. Millet nasıl tercih ediyorsa biz ona saygı duyuyoruz. Herkese aynı hizmeti vermek için çaba gösteriyoruz.”

REŞADİYE VE TÜNEL

“Reşadiye Kavşağının faydadan daha çok zarar getirdiği şehrin ortak kanaati. O yapı karayollarının olduğu için onlar da orayla ilgili bir çalışma yapacaklar. Moloz’dan Çömlekçi’ye geçecek olan tüneli bakanlıkta görüştük. Bu tünel imar planına işlendi. Bu tünelle ilgili de şehrin görüşleri var. Yapılmamasını isteyen bir grup yok, sadece görseli konuşuluyor.”

YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR VE YEREL...

“Yaptıklarımız ve yapmaya gayret ettiklerimiz var. Kentin konuştuğu havalimanı, Yatırım Adası, demiryolu gibi projelerimiz var. Trabzon son süreçte yapı stoku olarak çok büyüdü. Kentimiz turizm olarak da çok büyüdü. Bu sürecin yönetilmesi ve ona göre dizayn olmak gerekiyor. Biz de gelişen gelişmeleri değerlendirerek yol almaya çalışıyoruz. Mesela bir anda trafik ana gündem maddesi oldu. Artan nüfusla birlikte istihdam alanlarını konuşmamız gerekiyor. Sürekli olarak Ankara’da bakanlarımızla birlikte değerlendirme yapıyoruz. Şu an en çok konuştuğumuz konu tabii ki iş konusu. Devletimiz bir anda yaşanan iş düşüşünün önüne geçmek için destekler ortaya koydu.”



33 MİLYAR YATIRIM ALDIK

“Pandemi dolayısıyla alınan tedbirler kapsamında Büyükşehir Belediyemiz, TİSKİ mesela süreci fırsata çevirdiler. Şehirde altyapı çalışması sürdürülüyor. İçme suyu şebekesi komple yenileniyor. Havalimanında pist yenileme çalışması yapılıyor. Şehrin eski hali olsa bunları yapmak zor olurdu ama şimdi yetkili makamlar özveriyle çalışıyor. AK Partimiz döneminde 33 milyar civarında yatırım alan bir şehriz. Üst düzeyde yatırım aldık. Ama tabi eksiklerimiz var. Neticelendirmeye çalıştığımız bir Gülcemal projemiz var. Şehir Hastanesi, Yatırım Adası ile ilgili aşamalar devam ediyor. Zigana Tüneli dünyada konuşulan bir yatırımdır. Trabzon’da yatırımlarda bir durma olmadı kısacası.”

VATANDAŞIN SORUNUNUN TAKiBi

“50 kişilik yönetimimizde ‘kurum koordinatörü’ var. Ben bu kurumun koordinatörüyüm, burada benim dediğim olur gibi değil. Geçmişte bunların örnekleri yaşanmış. Israrla söylüyorum sadece iletişim koordinasyonunu sağlıyor. Kurumlarla olan ilişkiler konuşulur ve ziyaretler düzenli olarak yapılır. Burada dikkat edilmesi gereken konu şu: Biz gittiğimiz kurumda, kurum amirinin koltuğuna oturmuyoruz. İsmi üstünde, koordinatör. Biz siyaset olarak ne yapabilirizin istişaresini yapıyoruz, disiplinli olarak yönetmeye çalışıyoruz.”
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap