SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Hayati ceza

Hayati ceza

16 Ekim 2019 Çarşamba - 11:15




Kanser hastası Muzaffer Levent’in emanet olarak kullandığı araç ticari diye hem malulen emekliliği kesildi hem de sigortası durduruldu. Şimdi ne hastaneye gidebiliyor ne de ilaçlarını temin edebiliyor…





Karadeniz Gazete // Fatih SAYGIN //Trabzon’un Ortahisar ilçesinde yaşayan 47 yaşındaki akciğer kanseri hastası Muzaffer Levent’in bindiği ticari araç yüzünden hayatı karardı. Kanser ilaçlarını almak için arkadaşından emanet aldığı aracı süren Levent, yediği radar cezası sebebiyle aracın ticari olduğu gerekçesiyle hem malulen emekliliği iptal edildi hem de sigortası durduruldu. Kararla şok olan Levent, “Aracın ticari olduğunu fark etmedim. Radar cezasından 2 ay kadar sonra malulen emekliliğimin ve sigortamın durdurulduğuna dair bir yazı geldi” dedi.

MUAYENE OLAMIYORUM

Konuyla ilgili bir bilgisinin bulunmadığını kaydeden Levent, “SGK’ya gittiğimde ticari aracı sürdüğüm için emekliliğimin durdurulduğunu söylediler. Ticari bir iş yapmıyordum sonuçta. Aracı ulaşım için sürmek durumunda kalmıştım. Rize Emniyeti de bana ticari iş yaparken ceza kesilmediğini radar cezası kesildiğini söylediler. Ben kanser hastasıyım şu anda sigortam durdurulduğu için muayene olamıyorum, hastaneye gidemiyorum, ilaçlarımı temin edemiyorum” diye konuştu.




10 BİN TL CEZA KESİLDİ

Cezanın kesildiği güne dönük aldığı maaşların karşılığı olan 10 bin TL’nin de ceza olarak kesildiğini kaydeden Levent, “Kanser hastası olarak önemli olan husus moral, moralimiz bu durumlardan dolayı berbat. En azından bir uyarı yapılabilirdi. Bilgimiz olmadığı bir konuda emanet aldığım araç yüzünden emeklilik ve sigorta bir anda kesilebilir mi? Aynı zamanda şeker ve koah hastasıyım. Bu durumda nasıl çalışıp hastalığımla baş edebilir ve aileme bakabilirim? SGK’dan bana söylenen sadece sürmeseydin, binmeseydin…” ifadelerini kullandı.




 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
1
İnanılmaz
2

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap