SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Hasan Suiçmez; 'Araklı'ya sözümüz var!'

Hasan Suiçmez; 'Araklı'ya sözümüz var!'

21 Şubat 2019 Perşembe - 12:02




İyi Parti Araklı Belediye Başkan adayı Suiçmez, projelerini Karadeniz'e anlattı





İYİ Parti Araklı Belediye Başkan Adayı Hasan Suiçmez, çok sevdiği ilçesinde hizmet etmek için gün sayıyor. Hazırladığı projelerle Araklı’yı Trabzon’un en gözde ilçelerinden biri haline getirmeyi hedefleyen Suiçmez, kendi yönetimindeki belediyeciliğin ölçütlerini de şu sözlerle açıklıyor: “Eşit hizmet, milli duruş, ortak akıl, şeffaf, etkin, kaliteli ve iyi hizmet, hızlı, üretken, ehil…” Düşüncelerini, projelerini ve hayalindeki Araklı’yı tüm samimiyetiyle Karadeniz’e anlatan Suiçmez, “Adaletli olacağız, çalışkan olacağız” mesajı veriyor.

İşte o röportaj:

ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN   YURT İMKANI

Eğitimci bir aday olarak Araklı’nın eğitim ile ilgili eksikliklerini tamamlayacak projeleriniz var mı?

İlçemiz okullarının ve dersliklerinin sayısının artırılmasına ve eğitim kalitesinin yükseltilmesine katkı sağlayacağız. Geliri düşük olan öğrencilerimize belediyemiz, sivil toplum kuruluşları, dernekler ve iş adamlarımızın yardımıyla burs sağlayacağız. Meslek yüksek okulu bölüm sayısını günümüz ihtiyaçları doğrultusunda artırmaya katkı sağlayacağız. Bu öğrencilerimiz için yurt imkânları oluşturacağız. Belediyemiz imkânlarıyla öğrencilerimize liselere giriş ve üniversiteye giriş için ücretsiz kurslar açacağız.


KAMPLAR VE KURSLAR DÜZENLENECEK

‘Çocuklarımız başta olmak üzere kadınlarımız ve gençlerimiz için de projelerimiz var’ dediniz. Biraz da bunlardan bahseder misiniz?

Belediyede çocuk meclisi kurarak, çocuklarımızın da belediye yönetiminde söz sahibi olmasını sağlayacağız.  Genç köprü kampları ile köylerimizden mahallelerimize, bütün gençlerin birbirleriyle ortak çalışmalar yapabilecekleri, kaynaşabilecekleri ‘kültür ve sanat kampları’ düzenleyeceğiz. Ayrıca sağlıklı yaşam için herkese ve her yaşa uygun spor alanları oluşturacağız. İlçemizdeki spor tesisleri geliştirilip, spor dallarındaki gizli yetenekler keşfedilecek. Özellikle futbolda ilçemizi “Trabzonspor’un futbol tarlası” olması gücüne yeniden kavuşturacağız. Kadınlarımız toplumsal hayatın her alanında söz sahibi olacaktır. Kadın eğitim ve danışma merkezleri kuracağız.

STK’LARA ÜCRETSİZ SALON

İyi komşu, iyi mahalle, iyi STK nedir, bu konuda neler yapacaksınız?


Apartman yöneticileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, din görevlileri, okul aile birliği başkanları, ‘Komşuluk Birlikleri’nde buluşacak, sosyal, çevresel ve mekânsal kararlarda söz sahibi olacaktır. STK’lara ücretsiz salonlar tahsis edilecektir. Muhtarlar, karar mekanizmalarına dahil edilecektir.

iKi KATLI DEV BiR TESiS YAPACAĞIZ

Sosyal, ekonomik ve kültürel projeleriniz neler?

Sahilde yer alan halk pazarı deniz seviyesine yükseltilerek, yap-işlet-devret modeliyle girişimcilerimiz tarafından bu alana “Araklı Belediyesi Sosyal Tesisleri’’nin kurulmasını sağlayacağız. İki katlı projelendirilecek bu tesisin üst katına; restoranlar, dinlence alanları, özellikle kadınlara tahsis edilmek üzere, el emeği göz nuru dokumaların, yöresel hediyelik eşya ve ürünlerin pazarlanacağı dükkanlar, yine yöremize ait tereyağı, peynir gibi süt ürünlerinin, ekmeğin, fındığın pazarlanması için satış noktaları oluşturup ilçemizin değerlerini gün yüzüne çıkaracağız. Bu tesis ilçemize turizm gelirleri anlamında ciddi katkılar sağlayacaktır. Tesisin alt katına; ilçe merkezinin trafiğini azaltmak için ‘Uzak Mahalle Dolmuş Durakları’, ‘Kapalı Daimi Halk Pazarı’, kültürel ve sosyal etkinlikler kapsamında festival ve konser alanı oluşturulacaktır. Sahil kısmına yapılacak sosyal tesisler Küçükdere köprüsüne kadar genişletilerek Yolgören Mahallesi’nin de sosyal alanlara erişimi gerçekleştirilecektir.

O KARARI UYGUN BULMADIM

Araklı’da özellikle son zamanlarda gündem, yapılması planlanan çöp tesisi konusu.  Çevreye yönelik projeleriniz var mıdır?
Öncelikle bu tesisin ilçemize yapılma kararını uygun bulmadığımı tüm platformlarda bildirmiştim. Her ne kadar modern yapılacağı söylense de bu tesisin ilçemiz insanının sağlığını, turizmini ve imajını olumsuz etkileyeceğini belirtmek isterim. Biz, Taşönü Mahallesi’nde yapılması planlanan katı atık depolama tesisinin, turizmi etkilemeyecek başka bir alana kaydırılması için bürokratik girişimlerde bulunacağız. İlçemizin kültür varlıklarını turizme kazandıracağız.


MÜZE OLUŞTURACAĞIZ

Kültür ve sanat projelerinizden bahseder misiniz?

Araklı’ya “kültür sanat evi” kazandırarak, bu binada geçmişimizde kullanılan el aletleri ve eşyalarının sergileneceği bir müze oluşturacağız. Araklılı ses sanatçıları, ressamlar, müzisyenler, diplomatlar, akademisyenler, yazarlar tespit edilerek belirli zamanlarda bir araya gelmeleri sağlanacaktır. ‘Köy Misafirhanesi’ projesiyle, yöresel mimari özelliklere uygun misafirhanelerin tesis edilmesi ve bu yapının içerisinde muhtarlarımız ile işbirliği halinde bir “taziye mekânının” yapımı sağlanacaktır.

DRONE iLE TAKiP SiSTEMi

Kent-tekno projeniz çok iddialı. Nedir bu?


Yaşlı, hasta ve özürlülerin bulunduğu konutların belediye ile elektronik bağlantısının yapılması, e-bakım uygulaması ile anlık takip ve temini sağlanacaktır. Drone (İHA) ile takip ve gözlem sistemi kurulacak. Ana meydana yerleştirilecek olan geniş bilgi ekranında uzak mahallelerdeki gelişmeler canlı olarak yayınlanacaktır. e-devlet, e-sağlık gibi uygulamalara bütün vatandaşların erişimi için belediye bünyesinde özel bir merkez açılacaktır. Güneş ve rüzgâr gibi yenilenebilir enerji kaynakları ile çalışan sokak aydınlatma, trafik ışığı, cep telefonu şarj merkezi vb. pratik sistemler devreye sokulacaktır.

BELEDiYE MECLiSi TARAFINDAN

İlçe belediyelerinin yasal gelirlerinden kısaca bahseder misiniz?
Kanunlarla gösterilen belediye vergi, resim, harç ve katılma payları. Genel bütçe vergi gelirlerinden ayrılan pay. Genel ve özel bütçeli idarelerden yapılacak ödemeler. Taşınır ve taşınmaz malların kira, satış ve başka suretle değerlendirilmesinden elde edilecek gelirler. Belediye meclisi tarafından belirlenecek tarifelere göre tahsil edilecek hizmet karşılığı ücretler. Faiz ve ceza gelirleri.

Garibin duasını alacağım

Bizim aracılığımızla Araklı halkına neler söylemek istersiniz?


Adalet ve eşitlik idealinden ayrılmadan, vatandaş memnuniyetini esas alan, millî, çoğulcu ve katılımcı bir yol izleyeceğime, gece gündüz ayırmadan, yılmadan yorulmadan çalışacağıma, işimde hızlı ve çözümcü, hesabımda temiz, tutumlu ve şeffaf olacağıma, tarihi ve kültürel değerlerimizi saygıyla, doğayı ve çevreyi sevgiyle koruyacağıma, kimsesizlerin kimsesi, evsizlerin de yuvası olacağıma, gariplerin suyunu, aşını, ilacını, gurebanın da duasını almaya çalışacağıma, yaratılanı “Yaradan’ın Emaneti” görüşümüzden asla ayrılmayacağıma değerli Araklılı hemşehrilerimin huzurunda söz veriyorum.

HiÇBiR ŞEKiLDE YOLSUZLUK…

Sizce iyi başkan ne yapmaz?

Hiçbir şekilde adı yolsuzlukla anılmaz. Personel alımlarında liyâkat ve ehliyet ölçüsünün dışına çıkmaz.
İsimleri, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesiyle ters düşenlerle anılmaz. Dini inançlarını siyasi malzeme yapmaz.
Söylemlerine dini alet etmez. Çevreye ve doğaya zarar veren projelerin sahibi olmaz. Hayvan haklarını ihlal etmez ve ihlale duyarsız kalmaz. Toplum yararına olmayan gösterişli yatırımlar yapmaz. Belediye başkanlığı yetkilerini kendi duygu ve düşünceleri doğrultusunda kullanmaz.

VARAN 1

ÇAY BAHÇESİ VE OYUN ALANI

Yıkılacak ilçe hükümet konağının yeri ağaçlandırılarak milletimizin kullanacağı “Çay Bahçesi ve Çocuk Oyun Alanı” olarak yeniden düzenlenecektir. Trup, piknik alanına dönüştürülecektir. (İlçeye hâkim noktaya seyir terası kurulacak ve burada dinlence ve piknik alanları oluşturulacaktır). İlçemize yüksek standartlı ve dünya kültürlerine uygun yeni yıldızlı oteller kazandırılacaktır.

VARAN 2

EKONOMİK AÇIDAN KALKINMA…

Pazarcık; doğa tutkunlarının adreslerinden biri haline getirilecektir. Bu bölgede doğaya uygun konaklama ve doğa spor alanları oluşturularak “ekoturizm" açıdan ilçemize değer katması sağlanacaktır. Ayrıca ilçe merkezinden başlayarak Pazarcık’a kadar olan güzergâhta turizm açısından sosyal tesis ve dinlence merkezleri oluşturulacak bu bölgenin de ekonomik açıdan kalkınmasına katkı sağlayacağız.

VARAN 3

KÜÇÜK GEZİ TEKNELERİ OLACAK

Karadere mevkiinde uygun bir alan belirlenip rehabilite edilerek bu alanda kano, gondol gibi küçük gezi teknelerinin kullanılacağı turizm alanı tesis edeceğiz.  İlçe merkezindeki yoğun caddeler trafiğe kapatılarak esnafımızın ve tüketicilerimizin rahat alışveriş yapabileceği ortamlar oluşturulacaktır. Yolgören Mahallesi’ne ‘Daimi Halk Pazarı’ kurulacak ve geliştirilecektir. Belediyede ‘İş Bul’ masası kurulacak.

VARAN 4

OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLECEK

Çirkin görüntünün yanı sıra meskenlerde ısı kaybına neden olan bina dış cephelerinin sıvanması ve boyanması, vatandaş-belediye işbirliği ile yapılacaktır. Bu binalar imar ve fen işlerince tespit edilip, binasının dışını sıvatanlardan emlak vergisi 3 yıl boyunca % 50 indirimli tahsil edilecek. Ekonomik durumu olmayanlara belediyece kum ve çimento temin edilip işçiliğini vatandaşın yapması sağlanacak. Otopark sorunu çözülecek. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap