SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Gümüşhane’deki depremin ardından Prof. Dr. Bektaş yerel idarecileri uyardı

Gümüşhane’deki depremin ardından Prof. Dr. Bektaş yerel idarecileri uyardı

25 Aralık 2023 Pazartesi - 09:23




Gümüşhane depreminin ardından Prof. Dr. Osman Bektaş Trabzon için uyarılarda bulundu. Bektaş, Trabzon’un yapı stoğu kötü. Orta büyüklükteki deprem heyelanları sahaları hareketlendirir” dedi.





KUZEYDE FAY HATTI VAR

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) eski öğretim üyesi Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Gümüşhane depremlerinin ardından önemli açıklamalar yaptı. Trabzon’un deprem riski için çarpıcı tespitlerde bulunan Bektaş, “6 büyüklüğünde bir deprem olsaydı Trabzon 100 katı daha sallanacaktı. Trabzon’un kuzeyinde Karadeniz fayı var. Bu fay Trabzon veya Karadeniz sahili tehdit ediyor” dedi.

İDARCİLER ÖNEMSEMİYOR

Bektaş, “Trabzon sahil plajı üzerinde ve heyelanlı yamaç üzerinde kurulmuştur. Orta büyüklükteki bir deprem her an bu heyelanlı sahaları hareketlendirebilir. Bunun ötesinde zemin çok kötü olduğu için gevşek bir zemin olduğu için biz uzaktaki küçük depremleri dahi burada hissedebiliyoruz” dedi. Öte yandan Bektaş, yerel yöneticilerin deprem algısını hala önemsemediğini sözlerine ekledi.

HABER: SAFİYE SELÇUK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap