SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Gözlerimizin feri söndü karanlığa mahkumuz!

Gözlerimizin feri söndü karanlığa mahkumuz!

16 Haziran 2022 Perşembe - 13:07




Trabzon’un Bağkur Sanayi Sitesi esnafı, elektrikten otoparka birçok sorunla boğuşuyor. Durumu defalarca yetkililere bildirdiklerini belirten sanayi esnafı, isyanın eşiğine geldi





Trabzon’un Ortahisar ilçesi Değirmendere Mahallesi Sanayi Sitesi esnafı bir türlü çözülmeyen sorunlarıyla başı dertte. Zaten halihazırda devam eden ekonomik krizin tüm alanları etkilediği gibi sanayi esnafını da etkilediği yetmezmiş gibi bir de bulundukları alanda yaşanan sorunlar esnafı birçok yönden yormuş durumda. Esnaf, yanmayan sokak ışıklarından tutun da otoparka ve nedeni bilinmeyen dubaları defalarca yetkililere bildirdikleri halde çözüm bulunması şöyle dursun, oyalayıcı cevaplarla karşılaştı. İçinde bulundukları duruma sitem eden sanayi esnafı, “Gözlerimizin feri söndü. Karanlığa mahkum edildik” dedi.

BİZE SAHİP ÇIKIN!

Bağkur Sanayi Sitesi’nin karanlığa mahkum edildiğini söyleyen Bayram Şahin, “Sanayimizin şu an ışıkları yanmıyor. Belediye işçileri çöpleri toplarken ışık olmadığından dolayı bazı çöpler kalıyor, bazısı da yere dökülüyor.  Diğer taraftan elektrikler yanmadığı için hırsızlık olayı olabilir üstelik dükkanlar yansa kimsenin haberi olmaz. Bu sorunu TEDAŞ’a ve CİMER’e bildirdik ama hiçbir sonuç alamadık. Çaresiziz. Nereye başvursak topu ofsayda atıyorlar. İşimizin görülmesi için bazı yerlere kayyum atanıyor ya öyle görünüyor ki bize de bir kayyum lazım. ‘Dünyanın dörtte üçü sudur ama karalar daha hayırlıdır’ diyor hadis-i şerifte. Tüm yetkililerden karalara sahip çıkılmasını istiyoruz. En azından bize ne yapmamız gerektiğini söylesinler, biz de onu yapalım” şeklinde konuştu.

ESNAFIN IŞIĞA İHTİYACI VAR

Duruma bir an önce çözüm üretilmesi gerektiğini belirten bir diğer esnaf Volkan Usta ise, “Sanayinin girişinde top sahamız var, top sahamızın yanına bir sürü araçlar park ediyor. Bir de ön cepheye bakan yerde olumsuz araçlarla dubalarla yolu kapatma var. Buraya yetkilileri getirmemize rağmen çözüm üretilemedi. Diğer taraftan sanayinin çıkışında esnafın otopark yeri yazmasına rağmen özel mülk olduğunu söyleyip tabelayı çıkarttılar. Bizimle kimse ilgilenmiyor. Kimse yardımcı da olmuyor. Bize acilen yardım etsinler. TEDAŞ’a elektriklerimizi yapın diye talep de bulunduğumuz zaman bize, ‘Orayı CHP yaptı, biz yapamayız’ diyorlar. Burası siyaset yeri değil. Esnafın aydınlanması lazım. Esnafın ışığa ihtiyacı var. Söz veren siyasiler de sözlerini yerine getirmiyor” ifadelerini kullandı.

HABER: EMİN SARAÇ
GÖRÜNTÜ EROL TAŞKIN

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap