SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Futbol sahası yapılsın diye verdiler, HES yaptılar

Futbol sahası yapılsın diye verdiler, HES yaptılar

18 Şubat 2019 Pazartesi - 09:14




Sürmene Oylum’da Çakır Ailesinin top sahası olması için verdiği araziye HES çalışması yapılıyor. Aile ise ‘HES olacağını bilseydik izin vermezdik’ diy





Karadeniz Gazetesi // Özel / Meryem AKGÜN // Trabzon’un Sürmene İlçesi Oylum mahallesinde yıllar öncesine dayanan Cevahir ailesi ve dönemin Oylum Belediye Başkanı Orhan Kahveci arasında yaşanan arazi problemi yargıya taşındı. Mağdur olduğunu ifade eden Cevahir Çakır, “Sürmene Oylum mahallesinde bize dededen kalma yerimiz için zamanın Oylum Belediye Başkanı Orhan Kahveci bir teklifte bulunuyor. 2009 yılında amcama edilen teklifte 2 bin dolar karşılığı arazinin bir kısmı alabalık tesisi yapılmak için isteniyor. Fakat Orhan Kahveci teklif ettiği parayı ödemediği gibi resmi bir anlaşma da yapılmadı fakat geçen yıl tesadüfen öğreniyoruz ki bu mülkü kendi üzerine tapu ettirmiş. Bu yerde yaklaşık 40 kişinin hakkı var. Ailede bu parayı alan kimse yok. Yetkisini kullanarak bu işleri yaptığını düşünüyoruz. Aynı parsel içerisinde bir diğer arazimizin de top sahası yapılması için Oylum Belediyesi iken izin vermiştik. Fakat mülkünü vermemiştik. 415 metrekare bir araziden bahsediyoruz. Biz top sahası olacak diye beklerken HES çalışması başladı. Mülkü şimdi Sürmene Belediyesi’nde. Biz HES yapacak olduklarını bilsek arazimizi vermezdik. Bir arazimiz şahıs üzerine tapulandı bir arazimizde belediyenin mülküne geçti. Şimdi adaletin tecelli etmesini istiyoruz, yargı sürecini başlattık” dedi.

20 YILDIR NEREDEYDİLER?

İddialar karşısında açıklama yapan geçmiş dönem Oylum Belediye Başkanı Orhan Kahveci ise, “Bu iddialar akla mantığa uygun değildir. 1998 yılında arazinin zilyetliği olan kişilerden prosedürler çerçevesinde satın alınmıştır. Tabi ki tapusu şahsım adına olacak. 20 yıl öncesinin satışı bugün gündeme getiriliyor ve çok komik bir şekilde ‘tesadüfen geçen yıl öğrendik’ deniliyor. Böyle bir şey olabilir mi? Arazilerini kendi üzerlerine tapu ettirirken fark etmemişler, aradan 20 yıl geçmiş fark etmişler, düşündürücü. Yargıya intikal etmiş durumda sonucu göreceğiz” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap