SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Fiyatı 1,5 TL'den 2 TL'ye çıktı… Simit yemekte 'lüks' oldu!

Fiyatı 1,5 TL'den 2 TL'ye çıktı… Simit yemekte 'lüks' oldu!

Karadeniz Özel

16 Kasım 2021 Salı - 11:45




Karadeniz Gazetesi sokağa indi, en çok tepki çeken ‘simit’ zammını simit satıcısına sordu. Vatandaşın da nabzını yoklayan Karadeniz, “Simit yemekte lüks oldu” yorumuyla karşılaştı





Trabzon’da simit fiyatı artması tepkileri de beraberinde getirdi. Sokaktaki vatandaş, “Herkesin alabileceği ortak bir yiyecek olan simide gelen zammı anlamak mümkün değil… Bugüne kadar yapılan simit hesaplarının hepsini unutun. Artık simitte lüks oldu” diyerek yapılan zamma tepki gösterdikleri dikkatlerden kaçmadı. Bazı vatandaşların, simit tezgahlarında simit sanat esnafa da serzenişte bulundukları fiyattan memnun olmadıkları görüldü.

ZAMMI GERİ ÇEKİN

Simit tezgahlarından ‘Maliyetlerdeki artışlar nedeniyle zam yapıldı’ cevabı alan vatandaşlar tepkilerini bu sözlerle dile getirdiler: “Bu yapılan zamlara acilen müdahale edilmesi gerekiyor. Ekmeğe zam, simide zam… Zaten marketlere alım gücü olmadığı için giremeyen vatandaş, canı simit çekince simit de yiyemeyecek. Bu gidişata dur diyecek olan hükümettir. ‘Can boğazdan gelir…’ unutmayalım. Acilen uygulanan zamlara bir dur denilmeli ve simide yapılan zam geri çekilmeli.”

SİMİT SATINICISI NE DİYOR?

İLK DEFA BÖYLE BİR ŞEY GÖRÜM

Simit 1.5 TL’den 2 TL’ye çıktı… Her şeye zam gelince simide de zam geldi. Unun çuvalı neredeyse yüzde 100 arttı. Susam da aynı şekilde… Vatandaş tezgaha geliyor ve simidin pahalı olduğunu görünce almadan dönüp gidiyor. Haklılar, çünkü fiyatlar anormal derecede yükseldi. Bu yaşıma geldim ilk defa böyle bir sisteme şahit oldum. Asgari ücretle geçinen vatandaş için 50 kuruş bile artık çok değerli.

EVE PARA GÖTÜREMİYORUM

Vatandaşlar bu zamdan dolayı bizlere tepki gösteriyorlar… Zaten 1 sene önce simiDe zam gelmişti. Yine böyle zam gelince vatandaşlar için sıkıntılı oldu. İnsanların alım gücü git gide azalıyor, azaldı da… Un çuvalı 265 TL… Susam çuvalı 165 TL… Bu zamlarla beraber akşama evime kalan simitlerimi götürüyorum. Para götüremiyorum.

BU GİDİŞATI DURDURUN…

3-Memlekette zamlanmayan bir şey yok… Bugün bir çuval un fiyatının 240 olduğu yerde, simidin de zamlanması normaldir. Şimdi asgari ücretli ne yapsın? Her şeye zam yapıyorsun ama asgari ücrete gelince zam yapmıyorsun. O zaman asgari ücreti de artır. Buradan yetkililere şunu söylüyorum bir an önce bu durum düzeltilmeli ve insanlar artık zorluk çekmemeli.

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap