SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Fındık üreticisine çifte bayram

Fındık üreticisine çifte bayram

27 Temmuz 2019 Cumartesi - 13:27




Üretici bahçeye inmeden açıklanan fındık fiyatı Ordu, Giresun, Trabzon’u güldürdü.





Geçen yıl sezon bitip, üretici elindeki fındığı sattıktan sonra açıklanan fındık fiyatı bu yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından üretici bahçeye inmeden açıklandı.

CUMHURBAŞKANI AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019 için ‘yüzde 50 randıman Giresun kaliteli fındığın taban fiyatı 17, levant kalite fındığın kilogramı ise 16 lira 50 kuruştan alınacak’ dedi. Erdoğan ayrıca, 700 bin rekolte beklendiğini belirterek, Toprak Mahsulleri Ofisinin(TMO), Kurban Bayramı'ndan hemen sonra alım yapacağını söyledi.




TRABZON’DA TÜCCAR KONUŞTU

Trabzon’da fındık tüccarlarından Yılmaz Selim, “Esnaf olarak bu fiyatları bekliyorduk” derken Murat Kılıç, “TMO’da piyasada olması bir nevi sigortadır, fiyat aşağıya düşmez” yorumunu yaptı. Nihat Çoşkuner ise “Dedikleri fiyat üzerine alırsalar üretici nefes alır ama geçen senelerde olduğu gibi ‘çürük’ deyip almazlarsa sıkıntı olur” uyarısını yaptı




ORDU VE GİRESUN MUTLU

Ordulu üreticiler açıklanan rakamın beklentilerinin üzerinde olduğunu söyledi.  Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan fındık taban fiyatının, hasat öncesi tarihi bir rakam olduğunu kaydetti.  Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, “Rakam beklentilere cevap vermiştir” dedi.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap