SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Fatura sana ilaç başkasına

Fatura sana ilaç başkasına

27 Kasım 2017 Pazartesi - 08:39




T.C. kimlik numarası ile sağlık hizmetlerinden faydalanan vatandaşların art niyetli insanların kurbanı olmamak için kurumları e-devletten takip etmele





ALMADIĞI HİZMETİN BEDELİ

■ Günümüzde gelişen teknoloji ile hizmet almak bir o kadar kolaylaşırken mağdur olmak da bir o kadar kaçınılmaz. Öyle ki art niyetli kişi ya da kurumlar vatandaşın T.C.’si ile bilgisi ve izni olmadan işlem yapabiliyor ve vatandaşı almadığı hizmetin bedelini ödemeye mahkum ediyor. Vatandaşın özellikle T.C. kimlik numarası ile hizmet aldığı eczane ve sağlık kurumlarına dikkat etmesi gerekiyor.

E-DEVLET’TEN TAKİP EDİLSİN

■ Sosyal Güvenlik Kurumu Trabzon İl Müdürü Aydın Gedikli, şunları kaydetti: “Çok istisnai durumlarda vatandaşın bilgisi ve izni olmadan T.C. kimlik numarası girilmiş ve adına suiistimal edilmiş bir durum varsa Alo 170 hattımız üzerinden bize ulaşabilir, dilekçe verebilirler. Vatandaş e-devlet üzerinden hangi hastaneye gittiğini ya da hangi eczaneden hizmet aldığını kontrol etmelidir.”

ARTIK MEDİKALLER DE ECZANE GİBİ


■ Gedikli,  medikal firmaları ile sözleşme imzalandığını da belirterek, “Yapılan sözleşmede vatandaş nasıl eczaneden hizmet alıyorsa aynı şekilde medikallerden de hizmet alabilecek. Medikal ürünlerin çoğu bu sözleşme ile vatandaşa sunuluyor. Eczaneler medikal ürün satıyorsa onlar da bu kapsamda yer alıyor. Hem zaman kazanımı hem de güzel bir hizmet” bilgisini paylaştı.

Meryam Akgün

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap