SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Eyüp Demir, "Ziraat odaları çay üreticisini temsil etmiyor"

Eyüp Demir, "Ziraat odaları çay üreticisini temsil etmiyor"

01 Haziran 2021 Salı - 13:41




Doğru Parti Rize İl Başkanı Eyüp Demir, gazetemiz Karadeniz’e özel açıklamalar yaptı.





Demir, ÇAYKUR’un kontenjan uygulaması ve özel sektörün düşük çay alımları yüzünden üreticilerinin mağdur olduğuna dikkat çeken Demir, ziraat odalarını topa tuttu. Demir, Lojistik Merkez Projesi’nin de muhakkak demir yolu ağları ile desteklenmesi gerektiğine dile getirdi. Öte yandan Demir, Rize’de istihdamla ilgili önerilerini sıraladı.

İşte Demir’in o açıklamaları:

ÇAY KANUNU MUHAKKAK ÇIKMALI


Çay bölgemizin çok önemli bir geçim kaynağıdır. ÇAYKUR’da Türkiye’nin çok önemli bir kurumudur. Onun için içinde üreticilerin olacağı bir çay kanununun muhakkak çıkması gerekir. Sadece Doğru Parti olarak değil diğer muhalefet siyasi parti temsilcileriyle hep birlikte bunu söylüyoruz. İçinde üretici temsilcileri de olmalıdır. Çünkü ziraat odaları artık çay üreticisini temsil etmiyor.

GÖREVİNİZ AVUKATLIK YAPMAK DEĞİL

Bunu şunun için söylüyorum. İçerisinde ziraat odaları ve çay derneklerinin de olduğu sivil toplum kuruluşları ulusal gazetelere bir destek mesajı vermişlerdi. Neye destek verdiler. Tartışılan İkizdere’deki taş ocağına ve yüklenici firmaya destek verdiler. Ey ziraat odaları ve çay dernekleri sizin göreviniz oradaki sorunlu firmaya avukatlık yapmak değil, üreticilerin sorunlarını çözmektir. Çay kotasını kaldırın. Üreticinin sesini duyurun.

İSTİHDAMA KATKI VERENLERİN ELİNİ ÖPERİM

Biz yatırıma kesinlikle karşı değiliz. Kim bu ülke için bir taş üstüne taş koyuyorsa, istihdama katkı veriyorsa ben onun elini öperim. Ama Lojistik Merkezde acaba binlerce kişi mi çalışacak. Lojistik üs demek içinde her türlü ulaşımı olan demir yolu, karayolu, deniz yolu ve havayolu olan bir merkez. Buralarda öyle anlatıldığı gibi binlerce insanın çalışması mümkün değil.

DEMİR YOLU YOKSA LİMAN OLUR!

Lojistik Merkeze Bakü-Tiflis-Kars demir yolunu bağlamazsanız ayrıca Türkiye’nin diğer bölgeleri ile bağlantı kuracak bir demir yolu yapmazsanız burası sadece bir liman olur. Şuanda da Rize’nin büyük bir limanı var. Bu limandan da Çayeli bakırın ürettiği cevher Kanada’ya gider. İkincisi Sibirya’dan ve Rusya’dan kömür gelir, üçüncüsü çay için kullanılacak olan gübre gelir. Başka bir şey yok. Asıl mesele Rize’den ürettiğimiz ve dışarıya satacağımız bir ürün var mı?

 ÇAYIN BİR SÜRÜ İŞÇİLİĞİ VAR…

Çay bardağa girene kadar bir sürü işçilik var. Örneğin ÇAYKUR, çayı paketlere koyuyor. Tenekesinden, kağıdına kartona kadar bütün paketlerin burada olması gerekiyor. Çay burada üretiliyor, çuval İzmir’den geliyor. Bu çuvalın üretimi burada yapılamaz mı? Burada yapılsın. Bardak da burada üretilebilir. Bunların hepsi istihdama katkı verir.”

Beğendim
1
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap