SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ev çöktü ya insanlık?

Ev çöktü ya insanlık?

25 Eylül 2019 Çarşamba - 12:41




Sel ve yağmurdan dolayı evi kullanılamaz hale gelen engelli Metin Akgün, “Yağmur yağınca içeri akıyor. Burada perişan haldeyim. Yetkililer başvurularıma kayıtsız kalıyor” diye haykırdı





Karadeniz Gazete // Fatih SAYGIN // Trabzon’un Araklı ilçesine bağlı Birlik Mahallesi’nde yaşayan Metin Akgün, görenlerin içini sızlatıyor. 17 Ağustos depreminde engelli kalan Akgün, sel ve yağmurdan dolayı kullanılamaz hale gelen evde yaşamını sürdürmeye çalışırken yardım çığlıkları da cevapsız kalıyor. 6 aydır çatısı çöken evde yaşayan Akgün, “Yağmur yağınca içeri akıyor. Burada perişan haldeyim. Yetkililer başvurularıma kayıtsız kalıyor” diye konuştu.

DİLEKÇELER İŞLEME KOYULMADI

Evi için destek alamadığını kaydeden Aygün, “Kaymakamlığa 6 aydır haftada en az 2 defa gitmeme rağmen görüşemedim. Belediye başkanıyla görüşemedim, hiçbir destek alamadım. Bakanlığa, valiliğe, Büyükşehir belediyesine yazı yazdım. Cumhurbaşkanlığı’na yazı yazdım. Kaymakamlık’a geçen hafta sabah gidip saat 3’e kadar beklememe rağmen görüşemedim. Sekreterler benimle görüşmek istemediğini söyledi. Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından evimin çekilen fotoğrafları mevcut. 4 tane dilekçe vermeme rağmen işleme koyulmadı” dedi.




TEK İSTEĞİ EVİNİN YAPILMASI

Çocuğu tarafından terk edildiğini kaydeden Akgün, “Kimsesiz olarak yaşıyorum. Yağmur yağdığında ev su içinde kalıyor. Tavanın üzerini brandayla örttüm ama fayda etmiyor. Elektrik hatları yağmurdan dolayı yandı. Seyyar kabloyla elektrik çekiyorum. Televizyonun üstünü siniyle kapatıyorum. Yağmur yağınca yattığım yer de ıslanıyor. Engelli emekli maaşı alıyorum ama borçlarımdan dolayı yalnız 600 lirasını alabiliyorum. Muhtardan başka kimsenin bana desteği yok. Tek isteğim evimin insan yaşayabileceği ölçüde yapılması” ifadelerini kullandı.





Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap