SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Erzincan-Trabzon hattı yapılacak!

Erzincan-Trabzon hattı yapılacak!

Karadeniz Özel

05 Ekim 2023 Perşembe - 14:45




Karafazlı’ya seslenen Bıyık, “Samsun-Sarp’ı öncelik görenlerin amaçları yük taşımacılığı mı yoksa yolcu taşımacılığı mı. Devlette Erzincan-Gümüşhane-Trabzon hattını mantıklı buluyor” dedi





CEVAP GECİKMEDİ

Rize İl Genel Meclisi Başkanı Sabit Karafazlı’nın Samsun-Sarp Hızlı Tren Yolu ile ilgili açıklamaları demir yolu tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Demir yolunun Gümüşhane’den  Trabzon’a indirilmesini rantabl bulmayan Karafazlı’ya Demir yolu Platform Sözcüsü Şaban Bıyık’tan cevap gecikmedi.

GÜRCİSTAN’DAN VETO

Bıyık, “Zaten Sarp’tan Batum’a bağlantıyı Gürcistan kabul etmiyor. Samsun’dan Sarp’a sadece yolcu taşınacak. Biz hem yolcu hem de yük taşımacılığı düşünüyoruz. O yüzden Erzincan-Gümüşhane-Trabzon ve Rize Lojistik Merkeze bağlantısı şeklinde yapılması gerekiyor” dedi.

MANTIKLI OLAN BU

Bıyık “Fizibilitesi her şeyi yapıldı. Dünyada içerisinde bulunduğu ekonomik krizden dolayı bekletiliyor. Her şeyi ile bitmiş vaziyette. Bölgenin ticari anlamda kalkınması için mantıklı olan bu. Devletimiz de bunu mantıklı buldu. Gümüşhane’deki madenlerin de taşınması gerekiyor” diye konuştu.

HÜSEYİN TERZİ (ÖZEL HABER)

Beğendim
5
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap