SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Engelsiz Kardeşim Projesi hayata geçti

Engelsiz Kardeşim Projesi hayata geçti

01 Kasım 2017 Çarşamba - 08:02




Trabzon’da İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen ‘Engelsiz Kardeşim’ projesi hayata geçirildi. Bir yıl sürecek olan proje ile engelsiz bireylere e





TRABZON- İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenip, Dernekpazarı Kaymakamlığı’nın gözetiminde, Dernekpazarı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ortak yürütülen ‘Engelsiz Kardeşim’ projesi hayata geçti. Türkiye’de bir ilk olan ve Dernekpazarı merkezli yapılan söz konusu proje, Dernekpazarı’nın komşu ilçeleri olan Of ve Çaykara’daki engelli vatandaşları da önemli sayıda kapsıyor.

FARKINDALIK OLUŞTURULUYOR

Bir yıl sürecek olan proje kapsamında; at binme eğitimi, Çanakkale Şehitliği ve Anıtkabir ziyaretleri, tırmanma eğitimi, halk oyunları, resim, müzik eğitimleri, sinema ve tiyatroya katılımlar ile çeşitli kültürel ve turistik gezi faaliyetleri de yer alıyor. Projeyle birlikte engelli vatandaşların sosyal hayata uyumlarını arttırmak, kendilerine başarma duygusu kazandırarak özgüvenlerini tazelemek, engelsiz bireylere engelli kardeşlerinin gözünden hayatı gösterip empati kurmaları ve toplum içerisindeki engelli bireylere karşı olumsuz bakış açısını ortadan kaldırarak bu anlamda olumlu bir farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

Dernekpazarı Kaymakamlığının gözetiminde hayata geçirilen Engelsiz Kardeşim Projesi’nin ilk etap çalışması gerçekleştirildi. Etkinlikte engelli vatandaşlar Sultan Murat Yayla gezdiler. Engelliler daha sonra Şehit Özel Harekat Komiseri Ahmet Çamur’un kabrini ziyaret ederek şehitlik ziyareti de yaptılar.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap