SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Emin Uludüz; ''Makam kapısı değil halkın kapısı olacak''

Emin Uludüz; ''Makam kapısı değil halkın kapısı olacak''

25 Mart 2019 Pazartesi - 13:25




Vakfıkebir’i geleceğe taşıyacak projelerle yola çıkan Millet İttifakı adayı Emin Uludüz





Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde CHP ve İYİ Parti’nin ortak adayı olan Emin Uludüz, hazırladığı projelerle iddialı geliyor. Gelişen ve değişen dünyada Vakfıkebir’in yönetenler tarafından yerince değiştirilip geliştirilemediğini kaydeden Uludüz, “İlçemizin birçok eksikliğini görerek Millet İttifakı’nın Vakfıkebir Belediye Başkan adayı oldum. Sadece CHP’nin değil sadece Millet İttifakı’nın değil Vakfıkebir’in tamamının adayı olarak yola çıktık” dedi.

NİTELİKLİ EKİP

Vakfıkebir’in güzel insanlarının her şeyin en iyisine layık olduğunu kaydeden Uludüz, “Vakfıkebir’in ortalamasından bir belediye meclis üyesi aday listesi hazırladık. Bu listemizde her siyasi görüşten arkadaşlarımız yer alıyor. İYİ Parti ile resmi ittifakımız var. Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile de dayanışma içerisindeyiz. Meclis üyesi listesinde de bu görüşten arkadaşlarımız yer alıyor. Nitelikli insanlarla yola çıktık” diye konuştu.



İşte Uludüz’ün konuşması:

SOKAKTAN YÖNETECEĞİZ

Belediye makam kapısı değil halkın kapısı olacaktır. Gönüllere dokunmak için aradaki duvarları kaldırmamız gerekiyor. Eğer bu makam kapısını kaldırırsak halkla daha barışık, daha ulaşılabilir bir başkan olacağım. Vatandaş randevu almadan direk belediye Başkanına ulaşacaktır. Vakfıkebir’i makam odasından değil, sokaktan yöneteceğiz. İlçemizi halkın arasında olarak, halkla beraber geliştireceğiz.




RANT HAKÇA BÖLÜŞÜLECEK

Hoşgörülü ve saygılı bir şehir oluşturacağız. Kişinin kimliğine ve statüsüne bakmadan eşit davranacağız. Toplumun bütün değerlerine saygılı olacağız. Hiçbir ayrımcılık yapmayacağız.
Hakça paylaşan şehir oluşturacağız. Rant bütün şehirlerde vardır. Rantı hakça bölüştüğünüz zaman hiçbir sorun yoktur. Biz rantın hakça bölüşülmesini sağlayacağız.




OSB KANAYAN YARAMIZ

Vakfıkebir’de gereken gelişim sağlanamadı. İlçemizin en önemli konularından biri organize sanayidir. Vakfıkebir OSB kanayan yaramızdır. Koalisyon hükümeti zamanında OSB’nin temeli atıldı, zemin etüdü yapıldı, yol güzergahı belirlendi, kamulaştırmaları yapıldı ancak geçen 20 yılda hiçbir adım atılmadı. Organize sanayi istihdam demektir, işsizliğe çare demektir. Vakfıkebir’in temel ihtiyaçlarından bir tanesidir. Organize sanayi yapıldığı zaman işsiz geçen gençlerimiz işe kavuşacak bin 500 kişilik istihdam sağlanacaktır.




SAHİL ATIL KALDI

Vakfıkebir’in önemli konularından biri de sahil. Mevcut geçen yolun kenarında 600 dönümlük bir dolgu alanımız olmasına rağmen yeterince değerlendirilememiş, atıl bir şekilde bırakılmış durumda. Buraya bir peyzaj projesiyle sahilimizi terminali de içerisine alacak şekilde tesislerle, sosyal donatı ve aktivite alanlarıyla donatacağız ve Vakfıkebir’in çehresini değiştireceğiz.

YAŞAM VADİLERİ GELİYOR




Vakfıkebir’in çözüm bekleyen pek çok sorunu var. Yollar yapılacak, kentsel dönüşüm değil yerinde dönüşüm yapılacak, yeni konutlar inşa edilecek, tarih gün yüzüne çıkartılacak, ata yadigarı eserler restore edilecek, çarşı canlandırılacak, Fol deresi temizlenecek, sosyal alanlar oluşturulacaktır. Yaşam vadilerimiz olacak. Bu yaşam vadilerinde vatandaşlarımız aktivite yapabilecekler.

MAĞDURİYETLER BİTECEK


Vakfıkebir tarihi bir ilçe olmasına rağmen görsel olarak büyük bir görüntü bozukluğuna sahip. Dışardan gelen insanlarımız baktığı zaman çarpık yapılaşmış, boyasız, sıvasız binalarla karşılaşıyor. Vakfıkebir’in görüntüsünü değiştireceğiz. İlçemizde altyapı sorunu var. Altyapımız yeterli durumda değil. Bu problemleri çözeceğiz. Kentsel dönüşümden dolayı imar mağduriyeti yaşayan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidereceğiz.

AVM DEĞİL KAPALI ÇARŞI

Kentsel dönüşüm bina kurmak değil, yaşam kentleri kurmak, mahalle kurmak, yeşil alan, sosyal alan kurmaktır. AVM kültürü yerine, kapalı çarşı modelini oluşturarak ve insanı, ruhunu, yerliyi koruyan bir model oluşturacağız. Çağımızın yeni şehir modellerinden ilham alacağız. Akıllı şehir, kültür şehri veya sakin şehir, yeşil şehir gibi modeller örnek alacağız.


PLANLI BÜYÜYECEĞİZ

Üreten ve istihdam yaratan şehir oluşturacağız. Bir kent her alanda üretmeli. Büyükşehirler kırsalla işbirliği yapmalı. Kenti ağaçlarla, çiçeklerle donatmak için ithal mi etmek lazım?
Beton ormanına dönüştü kentler. Bizim dışımızdaki canlılar da yok olmaya başladı. Şehrimizin planlı büyümesini sağlayacağız. Yenilikçi ve akıllı şehir oluşturacağız. Ulaşım, trafik ve altyapı sorunlarını bir plan çerçevesinde düzenleyeceğiz.

ÜRETİM TEŞVİK EDİLECEK

Ülkemiz tarım ve hayvancılığın ana merkezi olabilecekken tamamen ithalata bağlı hale getirildiği günümüzde, bizim bu alanda iyileşmeye olanak sağlayacak projemiz var.
Tarım ve Hayvancılığı bölgemizde yeniden ayağa kaldırıp sürdürülebilirliğini sağlamak için Vakfıkebir Tarım ve Hayvancılık Kooperatifini kurmayı hedefliyoruz. Tarım ve hayvancılık alanında üretim yapmak isteyen çiftçilerimize iş-kur vasıtasıyla istihdam imkanı sağlanarak üretim teşvik edilecektir.

FESTİVAL ENTERNASYONEL OLACAK

Vakfıkebirimizin ekmeği markadır. Türkiye’nin başkenti Ankara ise ekmeğin de başkenti Vakfıkebir’dir. Ancak ekmeğimizin coğrafi işareti alınmasına rağmen gereken tanıtımı yapılamamış, ilçemize ekonomik olarak katkısı artırılamamıştır. İlçemizde gerçekleştirilen ekmek festivalini uluslararası hale getirerek enternasyonel hale getireceğiz.

KAPALI PAZARYERİ YAPILACAK

İlçemizde pazaryeri sorunu halen giderilememiş durumda. Mevcut pazaryerimiz kurulalı 33 yıl oldu hala toprak içinde. Kışın çamurdan, yazın tozdan alan kullanışsız durumda. Mevcut alanda kapalı modern pazaryeri projemiz var. Altını otopark olarak planladığımız projede vatandaşımızın ayağını çamurdan başını yağmurdan kurtaracağız.

TURİZME AÇILACAK

İlçemiz turizmden yeterince faydalanamıyor. Geçen yıl Trabzon’a 500 bin dolayında yabancı turist geldi ancak hepsi ilimizin doğu tarafında yer alan Uzungöl ve Sümela Manastırı’na gidiyorlar. Yabancı turistleri ilçemize çekebilecek turizm alanları oluşturulmadı. Vakfıkebir Klida Kalesi, Petromida Manastırı, Sivritepe ve Karadağ gibi önemli tarihi ve doğal güzelliklere sahip. Bu varlıklarımızı turizme kazandırarak ilçemizin bu alandan hak ettiği payı almasını sağlayacağız.

KADINLARA ÖNCELİKLİ İSTİHDAM

Vakfıkebir’de kadınlara yönelik Mesleki Eğitim Kursları işgücü piyasasındaki ihtiyaca yönelik olarak düzenlenecektir. İstihdam garantili bu kursları takiben kadınların istihdamı izlenecektir. Vakfıkebir Belediyesi tarafından yapılacak sosyal tesislerde öncelikle kadınlar istihdam edilecektir. Evinde yarı zamanlı olarak çalışmak isteyen kadınlarımızın istihdam edilmelerini sağlayacak Kadın İstihdamı Bilgi Sistemi kurulacaktır.

KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ

Kadınlar günümüzde giderek daha çok kendilerine güvenmekte ve yaşamlarını kendi istedikleri şekilde düzenlemek istemektedir. Bunun için küçük ve orta ölçekli her kadın girişimi desteklenecek, kadınların işlerini daha geniş kitlelere yayabilmelerini sağlamak amacıyla Vakfıkebir Belediyesi olarak tüm teknik imkânlar sağlanacaktır. Kadınlarımızın ürünlerin satışını yapabilmeleri için Vakfıkebir Belediyesi tarafından El Emeği Online Satış Sistemi kurulacaktır.

KREŞ İMKANI

Vakfıkebir Belediyesi tarafından öncelikli olarak ev hanımlarına yönelik sosyal yardım yapılacaktır. Belediyemiz tarafından Vakfıkebir’de çocuklarını özel kreşlere gönderemeyen ailelere yönelik çocuk kreşleri açılacaktır. Kreşe gidemeyen çocuk kalmayacaktır.  Yeni Annelere yönelik olarak, bebeklerini bilinçli yetiştirmeleri amacıyla Vakfıkebir Belediyesi Psikolojik Destek Merkezi düzenli olarak hizmet ve eğitim verecektir.  

ETÜT MERKEZLERİ

Gençlerimize yönelik birçok projemiz var. Gençlik kariyer merkezi kurularak, gençlerimiz eğitilerek meslek sahibi olmaları sağlanacaktır. Mahallelerimizde gençlerimizin ders çalışabileceği etüt merkezleri yapacağız. Kadınlarımıza da yönelik projelerimiz var, kadınlarımızın el emeklerini sergileyebileceği alanlar yaratacağız. Hatta meslek öğretebileceğimiz alanlar yaratacağız.

YALIKÖY’E EK HİZMET BİNASI

Yalıköy beldelikten mahalleye geçtikten sonra çok mağdur oldu. Bu mahallemizde sahil düzenlemeleri yapacağız. Ek hizmet binası açarak belediye hizmetlerinden daha sağlıklı yararlanmasını sağlayacağız. Sağlık ve güvenlik alanındaki eksiklikleri gidereceğiz. Altgeçitleri ışıklandıracağız. Kurum, kuruluş ve STK’larla koordinasyon halinde çalışacağız.

HUZUREVİ VE SIĞINMA EVLERİ

İlçemizin önceliklerinden biri de kadınlarımızın sosyal alanlardan daha fazla yararlanması. Kadınlarımızın yararlanabileceği sosyal donatı alanları oluşturacağız. İlçemizde sosyal adaleti sağlayacağız. Yaşlılar için huzurevi, kadınlar ve çocuklar için sığınma evleri yapacağız. Sosyal kart dağıtarak yoksul vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamalarına olanak sağlayacağız.

TİCARİ MİSYON CANLANACAK

Vakfıkebir’i ticari misyonuna yeniden kavuşturacağız. 30 yıl öncesine kadar ilçemiz komisyoncu merkeziydi, sebze ve meyve buradan dağıtılıyordu. İlçemizde Trabzon’da da olmayan toptancılar sitesi yapacağız ve bunu büyükşehir belediyemizle geliştireceğiz. Vakfıkebir Belediyesi’nde İnsan Kaynakları ve Eğitimi Müdürlüğü kuracağız. Burada gençlerimizi eğiteceğiz ve onları sertifika sahibi yapacağız. İşveren ve işsizi buluşturarak onlara istihdam olanağı sağlayacağız.
 
ORGANİK TARIMA ÖNCÜLÜK


Organik tarımı destekleyeceğiz. Yerli tohumu özendirici tedbirler alacağız. Belediyemiz bünyesinde ziraat mühendisi bulunduracağız. Bunun vasıtasıyla çiftçilerimize eğitim ve danışmanlık hizmetleri vereceğiz. Yerli tohumun üretilmesini teşvik edeceğiz. İlçemizde yenilenebilir enerji kaynakları oluşturacağız. Belediye bünyesinde kuracağımız şirketler vasıtasıyla güneş ve rüzgar enerji santralleri kuracağız. Hem doğaya zarar vermeyen hem de ekonomik olan enerjiye kavuşacağız.

SOSYAL ADALET SAĞLANACAK

Sosyal adaleti sağlayan şehir oluşturacağız. Zenginlikte sosyal adaleti sağlamayı arzu ediyoruz. Engelliler, yaşlılar için pozitif ayrımcılık yapacağız. Kültür ve sanatı geliştiren şehir oluşturacağız. İnsanlarımıza değer vereceğiz ve bütün canlıları koruyacağız. Doğa ve toplum dostu olacağız. Hayvan koruma alanları ve barınakları yapacağız.

ÜRETEN VAKFIKEBİR

Biz önce kadını ile genci ile üreten bir Vakfıkebir hayal ediyoruz. Biz, Atatürk ilke ve devrimlerine inanan, Cumhuriyetin tüm değerlerine sahip çıkarak yaşayan insanların saygı, sevgi ve barış içinde yaşadığı bir Vakfıkebir hayal ediyoruz. Biz tarımıyla turizmin bütünleştiği yalnız bırakılmayan bir Vakfıkebir hayal ediyoruz. Biz değerlerine sahip çıkarak marka yaratan, dünyaya açılan bir Vakfıkebir hayal ediyoruz.

USTADAN ÇIRAĞA

“Ustalar Öğretı̇yor, Sanat Yaşıyor” projesi ile büyük bir kültürel birikim, emek ve alın teri ile icra edilen el sanatlarının kaybolmasını engelleyerek bu alanda mesleklerini icra eden sanatçıların birikim, tecrübe ve bilgilerini kendisinden sonraki nesillere aktarmasını amaçlıyoruz. “Sanat Sokakta Yaşıyor” etkinliği ile el sanatları alanında eserler ortaya koyan sanatçıların Vakfıbebir’de belirlenen bir noktada sanatlarını icra etmeleri sağlanacaktır.

CAMİLERE SICAK SU

Köy camilerimizin temizliğini üstleneceğiz ve her camiyi sıcak suya kavuşturacağız. Defin işlemlerinde vatandaşlarımızın yanında olacağız. Kazı işlemlerini üstleneceğiz. Dost esnaf projesiyle esnafımızla belediyeyi buluşturarak onların sorunlarını konuşacağız. Esnaf lokali ve muhtar lokali oluşturacağız.

LİMAN BÜYÜYECEK

Girişimci ve yatırımcının önündeki bütün engelleri kaldıracağız. Özel sektör olmazsa olmazlarımızdan. İlçemize yatırım kazandırmak içim belediye imkanlarından yararlandıracağız. İlçemiz turizmin yanında bir sanayi kenti de olacak. Limanımızı büyüterek yük gemilerinin yanaşabileceği ve ithalat ihracat yapılabileceği bir hale getirmek istiyoruz. Bunun için de gümrük müdürlüğü kurmak için girişimlerde bulunacağız.

SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA

Bu kentin gelişiminde bilimi ve bilimsel çalışmalara imza atan sivil toplum kuruluşlarına gereken değeri ve saygıyı göstereceğiz. Bu sivil toplum kuruluşlarımızla Vakfikebir için “Sürdürülebilir Kalkınma Politikasını hayata geçireceğiz. Vakfıkebir için “Sürdürülebilir Kalkınma Projesiyle” doğanın çevrenin ve kaynaklarımızın sadece bugün için değil gelecek nesillere bırakılması için bir belediyecilik yönetimini hayata geçirmek istiyoruz.

HESAP VERECEĞİZ

Vakfıkebir’in her köşesinde, sokağında olacağız. İlçeyi mühendislik aklıyla yöneterek ilçemizin ileriye gitmesini sağlayacağız. Vakfıkebir’in güzelleşmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Üreten bir belediye olacağız, tüketen değil. Vakfıkebir’i takım ruhuyla yöneteceğiz. Ay sonlarında halk meclislerini toplayarak sorunları konuşacağız. Hesap veren ve şeffaf yönetilen şehir oluşturacağız. Biz halktan vergi topluyoruz, harcadığımız her kuruşun hesabını vermek namus borcumuzdur.

RÖPORTAJ: FATİH SAYGIN
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap